Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 8 august 2014

Castelul cărților

Din copilărie mă rătăceam în castelul cărților. Pe-atunci existau puține edituri și librării, iar mama întreținea flacăra iubirii mele pentru litere și cuvinte. Îmi permitea să aleg o carte, uitându-se la preț și gândindu-se ce altceva ar putea tăia de pe lista cheltuielilor...
Acum mă refugiez în castelele virtuale ale editurilor și librăriilor, mulțumindu-i mamei care a menținut în mine lumina culturii.
Editurile oferă acum cărți online pentru a cruța pădurile. Sunt uciși prea mulți copaci pentru a ne da căldură, pentru hârtie, pentru brazii de Crăciun, deși cei pe care îi ținem în viață ne filtrează aerul și ne fericesc viața cu imaginea lor! Cu toate acestea voi venera cărțile tipărite și cărțile online, le voi considera oaze de înțelepciune, lecții de viață, dezvăluiri ale imaginației și pliurilor sufletești ale autorilor. Mi-e imposibil să aleg, pe buzele și în imima mea stă doar declarația: ” Ador și voi iubi toată viața cărțile!”
De ceva timp am descoperit comorile de la Editura Litera http://www.litera.ro/,
Mă plimb prin sălile vaste, cercetez ”rafturile” masive și supraîncântate, iar sufletul meu se umple de satisfacția de a avea la dispoziție înțelepciunea lumii și de mulțumire pentru cei care s-au gândit să investească în ea.
În fiecare casă care se respectă este bine să existe un Dicționar medical ilustrat de la A la Z http://www.litera.ro/index.php/dictionar-medical-ilustrat-de-la-a-la-z.html
Ochii rămân fixați pe Marele Atlas Ilustrat al Lumii http://www.litera.ro/index.php/marele-atlas-ilustrat-al-lumii.html
Alături de clasicii literaturii române și universale sunt deschisă la noutăți, de aceea inspectez cu atenție Noile pariții: http://www.litera.ro/index.php/noi-aparitii.
Pentru adulți comand următoarele titluri: Adevărata dragoste de Jude Devereaux http://www.litera.ro/index.php/adevarata-dragoste-jude-devereaux.html 



Am nevoie de toți acești prieteni de nădejde care să-mi ofere lecții de viață și să-mi îmbogățească vocabularul, imaginația și înțelepciunea!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu