Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 10 august 2018

Dezbinarea este luciferică

Dezbinarea este de natură luciferică, iar cei care seamănă ură între frați, între părinți și copii, în sânul familiilor și între prieteni ar trebui să se considere vinovați, până dincolo de moarte!
Cu ce drept să faci asta? De să învrăjbești pe cei care au același sânge? Nimic nu este mai sfânt în lumea asta decât un frate!
Nimeni nu îți vrea binele atât de sincer ca mama și ca tatăl tău?
Poate fi o străină mai de încredere ca sora ta?
Atunci de ce să poată cineva să ne dezbine familiile?
Cum poți spune cuiva care din truda lui trimite din străinătate bani și pachete in țara că nu reprezintă România?
Sunt mai mult decât mâhnită, când oamenii au orbit spiritual și nu văd când se aplică principiul: „Dezbină și stăpânește!”
Este pentru a nu știu câta oară când Diaspora intervine să ne scoată din flăcări și gestul ei îmi frânge sufletul fiindcă:
-ar trebui să fiu și eu acolo, dar din comoditate stau acasă. În timp ce românii plecați stăteau la coadă să voteze zeci de ore, eu nu m-am obosit sa fac asta fiindcă mi-am dat seama că voi ieși înfrântă. Fiindcă au gândit ca mine milioane de oameni,  acum ei stau în soare și sunt primiți cu „gaze lacrimogene” și eu nu sunt acolo să îi primesc cum se cuvine și să le mulțumesc.
Jur că data viitoare voi ieși la vot, cel puțin să știu că mi-am exercitat dreptul de alegere!
-mi-e milă de eforturile uriașe ale românilor care vin de peste mări și țări și mă doare ingratitudinea altora. Și-au lăsat treburile lor, își cheltuiesc poate banii de concedii să vină să ne salveze din nou sau cel puțin să atragă atenția că suntem în pericol, iar unii îi întreabă de ce au venit și le spun că nu au niciun drept fiindcă au plecat!
Nu au plecat la distracție. S-au confruntat și cu umilințele străinilor și cu munca grea, dar și cu dorul de cei dragi lăsați aici.
Este cumplit să te chinuiască și dorul pietrelor de-acasă!
În sufletele calde și bune eu le citesc dragostea infinită față de noi, cei lăsați în țară. Datorită muncii lor, mulți copii și-au continuat studiile, s-au construit case și economia a prosperat fiindcă ei vin în concedii tot în România și cheltuiesc cu patriotism tot ce agonisesc acolo.
Poate că toți, cei care nu putem fi cu ei acolo, ar trebui să ne rugăm pentru binele și sănătatea lor fiindcă ne dăruiesc lucruri de mare preț: timpul, energia și iubirea lor, punându-și în pericol viața și sănătatea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu