Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 3 septembrie 2016

Imunitate față de problemele vieții

Este o greșeală fatală față de noi înșine să lăsăm să ne doară toate nimicurile. Imunitatea față de problemele vieții se dobândește prin exerciții. Nu ajută cu nimic să te întrebi sau să-l întrebi pe cel care te rănește gratuit de ce se poartă așa, ci trebuie să-i ignori răutatea.
Dacă plângem la fiecare cuvânt urât care ne este adresat ne vor seca lacrimile și vom orbi. Dacă ne îmbolnăvim la prima nedreptate pe care o înghițim înseamnă ca la a zecea suntem deja morți! Nu putem trăi în epubetă, prin urmare ne lovim de indolență, de vulgaritate și violență sub diferite forme, de egoismul dus la extrem al unora.
Societatea actuală are nevoie de oameni căliți spiritual care să facă față tuturor provocărilor. Stă în puterea noastră să dobândim imunitate față de problemele vieții și să nu ne lăsăm copleșiți de ele. În loc să setăm mintea să gândească la vorbe de ocară, la cuvinte demolatoare, primite nemeritat mai bine o utilizăm constructiv. Fie ca momentele de slăbicune să fie cât mai rare și puterea de a nu le exterioriza și mai mare pentru că oamenii sadici lovesc repetat și cu toată furia persoanele sensibile, nu pe cele de care vorbele și gesturile lor se lovesc ca de o stâncă și mai ales de-acolo pot ricoșa în propria frunte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu