Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 9 iunie 2018

Colaborarea oamenilor pentru supraviețuire

Ce altceva reprezintă socializarea decât cooperare pentru supraviețuire, dar ce te faci când ești negociator naiv și te păcălesc toți?
Profitorii știu foarte bine să dea o monedă ruginită și să pretindă lingouri de aur în schimb, să se prefacă neajutorați, ca alții să lucreze în locul lor.
În procesul acesta de cooperare-socializare există și cei care pretind mereu rolul de elite sociale, iar în circumstanțe favorabile ajung să ne conducă pe noi...
Ei știu că și părinții lor au fost în frunte și nu contează că au mințile greoaie, că le lipșește suplețea spiritului și că la prima încercare vor da vina pe cei aflați în urmă pentru eșec. Dinastiile elitiste trebuie să fie înlocuite de oameni proaspeți care nu au fost inițiați în rău, care nu au fost pregătiți să strângă pentru ei tot ce se adună din cooperarea socială! Adică să fie 4-5 ani elită socială și să strângă atâta avere, cât să nu mai muncească viața toată.
Te uiți cine se află în frunte și își vine să te crucești. Cu ce sunt oamenii aceștia mai buni decât cei care au muncit de când se știu pentru a dobândi o profesie onorabilă și a duce un trai onorabil?
Sus sunt elitele, jos cerșetorii care șantajează emoțional. Toți se prefac buni colaboratori și invocă dreptul lor la protecție socială, în timp ce naivul cade pe brazdă muncind.
Oamenii din fruntea țării colaborează pentru supraviețuire ghidați adesea de principiu: „Ce-i al meu e-al meu și ce-i al tău e-al nostru!”
De câte ori nu am auzit vorbindu-se:„Trebuie să aibă de toate fiindcă ne conduc și se impune să fie îmbrăcați eleganți la întâlnirile cu alți demnitari și să se deplaseze cu un mijloc de transport de lux...”
Dar profesorul sau medicul nu se îngrijește singur de chirie, de haine și hrană???
Colaborare socială, colaborare socială, dar să știm și noi și să nu se transforme în formă de îmbogățire pentru unii și de sărăcie cruntă pentru alții!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu