Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 27 decembrie 2020

Testare rapidă antigen pentru depistare Covid 19 de dragul vieții

 


Tânăra doctoriță privea cu încântare capul blond și plin de cârlionți al fetiței sale și baletul hibernal de dincolo de fereastră. Era atâta liniște și iubire în casa aceea, dar ei îi veneau în minte amintiri triste.

Se revedea la spital și părinții aceia îndoliați cum au venit la ea și au îmbrățișat-o pe rând, spunându-i cu recunoștință:

-Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut! Datorită dumneavoastră am putut să ne luăm rămas bun de la copilul nostru și să mai petrecem 10 zile cu el. Ne-ați dăruit 10 zile cu copilul nostru și nu vom putea uita niciodată!

Se gândește cât de norocoasă este, fiindcă fetița ei este sănătoasă și doarme în patul acesta uriaș, iar ea îi veghează somnul. În camera alăturată, Matei, băiețelul căruia îi sclipesc ochii de mură coaptă, face orele online.

Apoi, doctorița privește iar fulgii albi cărora le arde de joacă prin văzduh și prin fața ferestrei și își aduce aminte ce a visat azi-noapte.

Se făcea că era la casa părintească, în satul acela protejat de dealurile împădurite și se pregăteau de masa de Crăciun.

Erau toți la masă: ea, sora cea mare, mama și tata. Povesteau și râdeau fericiți, apoi a venit cineva și i-a spus :„Degeaba îți faci iluzii și te bucuri! Tatăl tău este mort!”

Ea l-a tras cu furie de mâneca hainei și i-a spus: „Am dat timpul înapoi și este cu noi la masă, nu vezi?”

Haina voce necunoscută din vis i-a spulberat însă visul frumos :„Știi bine că nu poți da timpul înapoi. Tatăl tău este mort. Nu va mai sta niciodată cu voi la masă!”

Murise cu două săptămâni înainte de ziua lui, iar ea a venit sa îl viziteze înainte și i-a adus și nepoții, să se bucure de ei. I-a privit cu drag, i-a îmbrățișat, dar seara nu i-a mai condus până la poartă. Era prima dată când el nu a mai ieșit să se uite lungă după mașina lor luxoasă și să i se umple ochii bătrâni de lacrimi.

-Mi-e dor de satul acela! Mi-e dor de dealul cu pruni pe care m-am dat cu sania  și de prunul în care m-am lovit la picior, îmi este dor de dealul plin de fragi si flori, de copilăria și adolescența mea! Trebuie să mă duc mai des să o văd pe mama, își spuse, dar trebuie să îi protejez viața, fiindcă o iubesc enorm!

Mai întâi trebuia să se testeze, fiindcă ieșise cu cei mici în parc, se dusese la cumpărături și nu și-ar fi iertat niciodată să știe că și-a îmbolnăvit mama. Ea și sora cea mare îi rămăseseră în satul acela dintre dealuri.

„Un test rapid, ieftin și nedureros, fiindcă ne vom testa toți, cei mici și cei mari. Iubesc viața ființelor apropiate care mi-au rămas mult de tot, nu aș putea să risc!”

În timp ce privea cu iubire și mândrie de mamă capul blond plin de cârlionți de aur și buzele roșii și fragede a început să caute testul rapid antigen pentru depistare Covid 19 pe care dorea să îl facă acasă, să aibă răspuns într-un timp cât mai scurt, să își ducă familia în satul acela binecuvântat cu liniște, cu dealuri, cu pârâul în care se scălda vara, cu pădurile pe care le cutreiera să găsească bureți și ghebe.

Când a găsit teste rapid antigen  pe site-ul Medplaza.ro a răsuflat ușurată.Testul o ajuta să își îndeplinească mai multe datorii de onoare:

-să-i protejeze pe ce dragi

-să pună un buchet de flori pe mormântul tatălui ei

-să își viziteze mama.

Avea nevoie de un test rapid, comandat de la Medplaza.ro  un test nedureros, ușor de făcut și de informații referitoare la eficiența lui.

Mâinile ei tastau cu rapiditate, ochii ei sorbeau informația, fiindcă dorul de cuibul părintesc se lupta acum cu sentimentul datoriei. Ea alesese să fie în  slujba vieții și o iubea și o proteja cu toată puterea ființei ei.

Un test pentru depistare Covid valorează mai mult decât aurul, valorează o viață, două vieți, trei vieți…

Articolul Ce trebuie să știi când cumperi un testrapid antigen? a ajutat-o enorm.

Fulgii o priveau zâmbind prin perdeaua elegantă, în timp ce ea a comandat testul  a cărui acuratețe era exprimată în următoarele date: Sensibilitate: 96,17 %, Specificitate: >99,9% și Acuratețe: 98,79%.

A pus în coșul virtual Test Rapid COVID-19 Antigen (set 5 buc), a achitat cu cardul cei 199,99 de lei, a urmărit atentă modul de utilizare al testelor și a procedat conform instrucțiunilor.

…Tânăra doctoriță aude focul în sobă, cocoșii cântând și glasuri de colindători: „Liru-i lin și iar lin/Bate vântu funza lin/Lin și iară lin.”

Copiii înoată prin zăpadă, alergând mâțele grase prin curte, iar ea s-a întors în copilărie. Lenevește puțin în pat, în timp ce mama pregătește ca în copilărie micul dejun.

În fața ei nu poartă mască, o poate îmbrățișa și săruta cu drag, fiindcă testul a ieșit negativ.


Acestea sunt clipele ei de liniște, fiindcă la spital se lucrează la foc continuu.

 

Un comentariu: