Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 9 octombrie 2023

TαBook, un mentor de încredere al tinerilor

 


Sfârșit de septembrie 2023. De la fereastra trenului admiram Transilvania în straie autumnale, scăldată în reflectoarele soarelui și doream să nu se mai termine călătoria. Sunt amintiri care se întipăresc pentru totdeauna în caseta memoriei și care ne luminează sufletul, îmbogățindu-ne. Imaginile pot fi simple, dar feeric de frumoase: turme de oi si de vaci păscând liniștite, lumina filtrându-se printre crengile încă pline de frunze, porumbul tresărind la fiecare adiere de vânt, sălciile pletoase sărutând râurile de aur și trenul dansând pe șine, în timp ce soarele ne mângâia pe creștet. Dealurile transilvane au ceva irezistibil, duios, iar când mă aflu departe de ele, le duc dorul.

Pe măsură ce se însera, orașele luminate în noapte păreau ceruri dispuse pe orizontală. Luminile țâșneau energic, apoi se depărtau și se stingeau în noapte…

Cui datorez această călătorie la Cluj la ceas de toamnă? Echipei inimoase de la TαBook , oameni minunați care investesc în cultură, provocându-i pe români să scrie eseuri sau povestiri, pornind de la o fotografie, să citească mult și să se întoarcă la scrisul caligrafic în aceste momente în care omul este atât de grăbit, încât tastează literele de tipar prin intermediul dispozitivelor, uitând să mai scrie de mână ca în clasele primare.

În timp ce călătoream, mă gândeam cât de norocoasă sunt să întâlnesc această echipă de suflet. Bilanțul este categoric de partea noastră, a celor care participăm la concursurile și activitățile organizate de TαBook.Câștigurile mele din colaborarea cu TαBook au fost fabuloase.

1.  Datorită lor puteam admira Transilvania în straie aurii de toamnă și mi s-a oferit șansa să particip la Festivalul Internațional de Carte de la Cluj-Napoca.

A fost  o onoare pentru mine să mă pot plimba printre standurile editurilor cunoscute, să văd scriitori contemporani cunoscuți lansându-și cărțile, să le pot cere un autograf și să îmi aleg cărți noi pe care să le citesc cu drag.

2. Am fost noi înșine premiați, pentru că echipa TαBook ne-a stimulat fizic și spiritual: oferind premii fabuloase pentru eseurile noastre, iar cuvintele scrise de noi au fost adunate în volumul Reverie care poate fi comandat online. 

Dragi cititori, participați cu încredere la concursurile organizate de acești oameni minunați, fiindcă premiile promise sunt oferite cu drag, iar câștigul spiritual este mult mai mare decât cel material! 11 participanți la concursul de proză scurtă/eseuri au fost premiați cu câte Iphone 14 și alți 11 câștigători au fost răsplătiți cu publicarea povestirilor într-o carte de lux, primind și ei certificate de câștigători.

Ne-am simțit în centrul atenției și am vorbit câte în lună și câte în stele de parcă ne cunoșteam de când lumea.

Organizarea a fost impecabilă: festivitatea a început la timp, iar premiile au fost suplimentate ca bucuria celor care au scris, inspirându-se din imagini să fie și mai mare.

Am ținut în mână cartea cu emoții greu de definit. Era ca și cum cineva își ținea în brațe copilul viu și perfect, copil născut din dragostea celor de la TαBook.

TαBook pregătește drumul noii generații către cultură, oferind alternative valoroase la nopți pierdute în cluburi, la consumul de alcool, tutun și substanțe care erodează tinerețea, sănătatea și viața, la îndoielile din sufletele tinerilor care au nevoie de mentori, de oameni adevărați care să investească în ei!

 


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu