Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 12 aprilie 2018

Povestea trandafirilor care schimbă lumea

Se spune că demult, într-un ținut îndepărtat, o femeie rămăsese singură în casa ei și fiind în pragul depresiei, mizeria domnea în locuința ei, iar  hainele îi erau teribil de murdare.
Lumea o ocolea fiindcă părul îi era plin de unsoare și nepieptănat, fața neagră de praf.
Într-o zi, un trandafir a adus miracolul în viața ei. O fetița curată și drăguță trecea pe stradă cu un buchet mare de trandafiri și a văzut-o pe femeie în curte:
-Ce frumoși sunt trandafirii din mâna ta, fetițo, i-a spus ea! Sunt la fel de frumoși ca tine.
-Mă bucur că vă plac, a spus fetița cu inima de trandafir înflorit! Vi-i dăruiesc cu drag, dacă îmi promiteți că veți avea grijă de ei.Mâine voi veni să-i văd, dacă mă primiți în casa dumneavoastră!
Femei a luat cu mâinile tremurânde buchetul, a mulțumit frumos și a fost fericită că și-a făcut o prietenă.
A intrat în casa în care gunoiul era până în tindă și a căutat o vază. A găsit una plină de praf. A pus apă în ea și a așezat florile, apoi i-a părut teribil de rău că a făcut asta.
-Cum să stea într-o vază murdară niște flori așa de frumoase?
A spălat vaza bine de tot. Vaza strălucea, florile erau minunate, dar fața de masă era plină de pete.
A spălat cu grijă fața de masă. Deja era mai bine. Of, dar covorul? Mâine venea fetița să vadă buchetul și vedea covorul plin de resturi de mâncare și de praf. A scuturat covorul. Mirosul neplăcut din casă a dispărut. Apoi a văzut geamurile și ușile soioase și s-a mirat cum de a putut să stea în casa aceea plină de mizerie...
Casa era lună, aerul curat a invadat camerele, apoi s-a uitat în oglinda care strălucea de curățenie și s-a speriat de ceea ce a văzut. „Doamne, acum înțeleg de ce fugeau oamenii de mine. Cum am putut să stau cu hainele murdare și să nu am grijă de mine?”
Buchetul de trandafiri dăruit de fetiță a schimbat complet viața acelei femei.
Știți de unde proveneau trandafiri cu puteri magice? De la FamousRoses.eu!
Acolo comandaseră părinții ei butasi trandafiri parfumați, iar  grijile familiei dispăruseră ca în vis.
În grădina ca din poveste își petreceau ei clipele minunate. Cura de parfum și frumusețe le făcuse inimile bune, atât de bune, încât cu un gest alungau toată mizeria și neglijența din univers, toată nepăsarea față de oamenii singuri și triști.
Trandafirii medaliați din grădinile regale ale lumii fac lumea mai bună și singurătatea și tristețea suportabile. De acolo comandaseră ei trandafiri urcători parfumați de toate formele și culorile.
Grădina lor era o simfonie de parfum si culoare. Când bătea vântul petale roz, albe, mov, portocalii și bordo valsau peste oameni și case până departe. Ei ofereau lumii un spectacol gratuit de infinită frumusețe.
Așa cum trandafirii își dăruiesc cu generozitate frumusețea oamenilor și oamenii ar trebui să-și fie trandafiri fără spini unii altora!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu