Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 14 martie 2015

Atenție, în jungla socială pericolele se află la orice pas!

Comunicat de presă: http://blogalinitiative.ro/wp-content/uploads/2015/03/Comunicat-de-presa-UTOK-Be-Tomorrows-App-Genius.pdf UtoK oferă 2000 € următorului geniu al aplicațiilor mobile! http://www.utok.ro/app-genius

Aplicațiile pe mobil sunt la modă. Nu m-am considerat niciodată un geniu, dar pentru fumători aș crea o aplicație care să-i transforme în asistenți la propria lor înmormântare când își aprind țigara. Să-și vadă copiii cu obrăjiorii în lacrimi însoțindu-i până la marginea casei de veci, părinții îndoliați, numele lor scris pe cruce, așa cum își imagina Apostol Bologa care cerșea zorilor o clipă de viață...Să audă zgomotul bolovanilor căzând pe propriul sicriu. Este adevărat că toți suntem muritori, dar de ce să ne grăbim sfârșitul?

Dacă posesorul telefonului mobil ar fi atacat de necunoscuți, aș gândi o aplicație care să alerteze sistemul de urgență, iar atacatorii să nu aibă timp să acționeze. Când naivul se expune pericolelor ar fi ideal ca o voce să-l avertizeze: ”Atenție, câmp de șacali!”
Din păcate, deși suntem în epoca modernă, iar informația circulă cu viteza luminii, încă există naivi care cad pradă metodei ”accidentului”, bătrânii deschid ușile ”vânzătorilor de piei de cloșcă” și le arată unde își țin banii!
La orice expunere și la ivirea oricărei capcane, aplicația ar trebui să ne avertizeze:”Jungla socială nu a iertat și nu iartă pe nimeni! Fii prevăzător, dacă vrei să supraviețuiești”
Iar când sufletul este negru de supărare, să fim avertizați că viața este scurtă și resurse de bucurie și frumusețe există pretutindeni, doar ochii orbesc de furie și nu pot distinge lumina...
În sfârșit, pentru cei care au depozite de cianuri în suflet, aș concepe o dedicație specială: ”Nu-i otrăviți pe cei din jur cu propria răutate, ci izolați-vă! Nu deversați reziduuri în apa vieții!”
M-aș gândi și la cei care se umflă ca baloanele cu propria infatuare și le-aș transmite o idee de salvare: ”Sunteți prea plini de voi înșivă și riscați să vă spargeți!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu