Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 24 februarie 2016

Puterea de a aplauda învingătorulSunt competiții și competiții. Sunt competiții de miss, la care trebuie să câștige cea mai urâtă participantă și concursuri de frumusețe unde departajarea se realizează strict pe criterii estetice. Există competiții profesionale, sportive, culturale. Naivii nu știu când premiile se împart între ai casei și participă fiind sortiți din start eșecului.
De cele mai multe ori sună a resemnare acel:„Important este să participi.”
Dincolo de sforile care se trag la diverse concursuri, important este să participăm. Există și mulți oameni cinstiți în juriu, care nu-l nedreptățesc niciodată pe cel mai bun, chiar dacă nu se pot opune premierii unei lucrări mediocre realizată de vreo „persoană importantă”...
Alinierea la start înseamnă acceptarea unor riscuri și demnitatea de a avea puterea să-l aplauzi pe concurentul mai bun decât tine când a învins.
Ești învins din toate punctele de vedere când îi cauți nod în papură celui care a evoluat aproape perfect. Zarurile au fost deja aruncate, iar obiecțiile nu fac decât să evidențieze răutatea, frustrarea, invidia.
La fel de umilitor este să cerșești un premiu sau să-l refuzi considerându-l nesemnificativ.
Atitudinea corectă a omului, în orice împrejurare a vieții sale este ea însăși cel mai important și valoros premiu!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu