Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 13 iulie 2016

Ajutor de nădejde în saună

O copilărie fericită cu aer condiționat 9000 BTU ieftin

Vara avem sauna uscată permanent acasă, la bloc, la etajul 10. Simțim cum ni se usucă pielea, părul, ochii și plămânii. În miezul zilei, nu mai avem nici stropi de transpirație, de aceea cel mic îmi strigă neajutorat:
-Mami, mă topesc mami! sunt ca o înghețată lăsată la soare. Ce ne facem noi?
Dacă deschid geamurile, tsunami de căldură ucigașă va intra cu toată forța. Încerc să acopăr ferestrele cu cearșafuri ude, iar după câteva secunde apa din ele clocotește.
Între timp, celui mic i s-au pârlit buzișoarele și i-a pierit pofta de mâncare. Își ia jucăriile din pluș și le vorbește cum ne-a auzit pe noi încurajându-l:
-Lasă că trece el și vara asta! Știu ce gândiți. Câte veri să treacă până să trăim și noi omenește? Aveți blăniță, săracii de voi și suportați greu cuptorul acesta...
Apoi se întoarce spre mine:
-Mami, luați bani din pușculița mea și cumpărați aer! Câte minuni nu au ieșit acum! Cum eu pot să călătoresc virtual cu tableta, luați un aparat minune care să ne transforme casa într-un frigider vara și într-o aerotermă iarna.
Copilul are dreptate. Avem nevoie de ajutorul magazinului Aer Neconditionat în orice anotimp!
Cum nu putem atenta la pușculița copilului, tastăm „aer conditionat 9000 BTU ieftin”.
Intrăm în magazin. Răcoarea ne izbește plăcut, ca un val jucăuș de mare. 19 producători și-au expus aici aparatele minune, care oferă aer rece vara și încălzesc casele iarna. Toate aparatele de aer conditionat 12000 BTU sunt performante, consumă puțină energie și sunt silențioase. Prezențe discrete, dar indispensabile în orice locuință. În București transportul este gratuit, iar montajul se realizează în 48 de ore.
Ducem copilul la bunici, iar când se va întoarce va găsi în casă oaza de răcoare pe care și-o dorește.
Consultanții ne prezintă oferta aer conditionat 18000 BTU.
Airwell ne reține atenția prin denumire și prin caracteristicile sale. Funcțiile multiple de dezumidificare, încălzire, răcire și ventilație ne seduc. Filtrele antipraf și antibacterian ne aduc aerul pur de munte în mijlocul orașului. Termenul de garanție este de trei ani. Trei veri fericite, la aer curat, chiar când nu avem bani de concediu!
Aparatul acesta este un adevărat vrăjitor al temperaturilor! Asigură răcirea atât la 0 grade, dar și la +48 de grade și poate încălzi, chiar dacă gerul este de -15 grade sau în locuință sunt +24 grade.
Peste două zile cel mic se joacă la telecomanda furnizorului de aer:
-Mami, acum vreau la poli! Uite ursii polari și zăpezile nesfârșite, dar mai ales ghețarii albaștri. Ne-am răcorit destul, nu? Acum să  poposim la ecuator. Lianele uriașe se întind de la un balcon la celălalt legând toate blocurile între ele de parcă ar fi arbori uriași. Scorpionii și șerpii sunt periculoși, nu-i așa?
 Revenim la poli. Privește turmele de reni, mama, scurmând prin zăpadă după iarbă!
Ah, iar mi-e dor de ecuator. De pe scaunul meu călătoresc cu ajutorul aerului condiționat în toată lumea!!!
I-am explicat micuțului că nu i-am cumpărat o jucărie nouă, ci am desființat sauna obligatorie de la etajul 10, iar el mi-a răspuns zâmbind:
- Produs de calitate, cu trei ani garanție!

Bonă gratis pentru răcoare-n toiul verii

Acum toate vecinele știu cât de răcoros este apartamentul nostru. Aerul condiționat a devenit vedetă în bloc și noi datorită lui.
-De unde l-ați cumpărat? Știți ce-mi place la el? Lucrează pe mutește. Al meu m-a îmbolnăvit de nervi, dar acesta este minuscul, elegant, discret. Aproape că nu aș mai pleca acasă, îmi spune vecina de la 8.
Se relaxează pe canapeaua din sufragerie, apoi se oferă:
-Dacă doriți să plecați undeva, pot sta cu copilul. Regret că nu-l pot lua la mine, fiindcă l-ar durea capul toată ziua de la zgomotul aerului condiționat, dar cred că aveți încredere să ne lăsați aici.

Bucătăreasă și menajeră la pachet cu cel mai bun aer condiționat

 Ieri a venit soacra în inspecție. Venit, văzut, plăcut. Nu s-a mai lăsat dusă din sufragerie, iar eu, noră bună (mânca-o-ar mama pe ea de fată!) i-am propus să doarmă la noi.
-La mine este cuptor, dragă! Mă lăsați voi să dorm aici, la răcoare? Îmi salvați viața, căci căldura îmi provoacă insomnii, nesomnul declanșează crizele de inimă, apoi nervii explodează...
-Ei, mămico, sper că aici nu vor exploda, insist cu diplomație.
-Mâine vă gătesc și vă fac ordine în toată casa cât ești la serviciu, promite ea.
Aproape toată vara am avut menajeră, bucătăreasă și bonă gratis, datorită aerului condiționat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu