Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 22 noiembrie 2017

Oameni programați să-și intersecteze viețile

Cât de diferiți pot fi oamenii între ei!Sunt oameni incredibil de frumoși și nemaipomenit de urâți (și nu fizicul este cel care face diferența), sunt oameni putred de bogați și oameni fără cuvinte de săraci (și mai grav este când le este sărac sufletul)!
Procesul de socializare presupune intersectarea drumurilor vieții. Oamenii se caută unii pe alții și se găsesc, iar dacă găsești uneori „omul greșit” nu trebuie să te superi!
Nu ne putem învinovăți dacă am întâlnit un om căruia i-am dat o șansă, iar el s-a dovedit nevrednic de încrederea noastră.
Oamenii fac permanent schimburi: de idei, de cuvinte, de bunuri, de interese și de sentimente. Putem ieși mai puternici și mai bogați din asta sau ne putem trezi falimentați total.
Așa cum un conducător auto se orintează și se încadrează perfect la intersecții să supraviețuiască și cel care-și conduce viața prin lume are îndatorirea să capete discernământul de a accepta că numai interacționând cu semenii săi (buni sau răi, urâți sau frumoși spiritual, bogați sau săraci cu duhul) înaintează și ajung la ținta fixată.
În ceea ce privește respectarea regulilor de la marile intersecții este mult de discutat. Unii sunt atât de grăbiți, încât nu respectă legile de-ar plăti cu viața, alții stau blocați minute sau ore în șir în intersecție, fiindcă acordă prioritate și celor care nu au dreptul...
Sunt oameni care își conduc prudent viețile și oameni care le conduc cu viteza luminii către moarte.
Sunt oameni care ne accidentează din mers, fie fără să dorească acest lucru, în timp ce unora  le place să șicaneze în trafic. Tot conducând, tot alergând prin lume, învățăm să evităm pe cei care conduc pe muchie de cuțit, să le anticipăm mișcările, dar uneori acceidentele sunt inevitabile.
Ai supraviețuit accidentului intersectării violente cu omul nepotrivit? Atunci ai câștigat experiența de viață. Poți pune cheile în contact, mâinile pe volan și pleca mai departe...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu