Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 1 aprilie 2018

Lucruri nedrepte, înfiorător de nedrepte!

Există o serie de lucruri înfiorător de nedrepte chiar și pentru cel ce și-as făcut scut în fața problemelor vieții din resemnare.

Acceptarea dulce-amăruie a condiției de muritor, a principiului eclesiastic ”deșertăciunea deșertăciunilor” nu rezolva ceea ce este dincolo de limita suportabilului, esența de durere și neîmplinire fizică și psihică, lipsă de omenie, condamnare la degradare și nenoroc.

Iată care sunt lucrurile cumplit de nedrepte ale vietii, în viziunea mea:

-un om să moară fiindcă nu are bani de operații sau de tratamente, în timp ce pe aceeași planetă, alt om, fără poate să știe, dă aceeași sumă de bani pe o sticlă de șampanie poleită cu aur sau pe indeplinirea unui simplu moft!

-cel drag să dispară sub ochii tăi, strivit de o mașină, sfârtecat de o bombă, înghițit de ape și tu să nu poți face nimic pentru el. Rana ți se întipărește pentru totdeauna în suflet.

-într-o bună zi, dintr-un Sfarmă-Piatră să devii o legumă care trăiește exclusiv din mila celor din jur.

-copilul să fie ucis sau mutilat de părintele său, adică de cel care i-a dat viață și de la care așteaptă ocrotire

-oameni care s-au iubit cândva, care fac parte din aceeași familie să se urască de moarte și să ajungă să-și spună:„Nu mai mori, să scapăm și noi de chin?” În general situație se potrivește celor paralizați sau grav bolnavi care sunt spălați și îngrijiți de aparținători.

De ce am pus ghiocelul? Pentru o femeie simplă, care a luat-o în casa ei pe cea care muncea în curtea sa, când concubinul violent a băgat-o în spital rupându-i splina din cauza loviturilor. Da, a ajuns acolo mai mult moartă decât vie, iar cea pe care a ajuta-o toată vara a primit-o la ea,  cu toate că o plătise pentru munca depusă, a hrănit-o cu lingurița și i-a schimbat pamparșii.

Câteodată se face primăvară și în iarna nepăsării sociale crase în care trăim!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu