Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 20 aprilie 2020

Fabrica de buchete, o florărie de suflet

Nu credeam că viața te poate pune într-o astfel de încurcătură, încât să nu poți să participi la înmormântarea cuiva care te-a ajutat enorm și a însemnat mult pentru tine!
Săptămâna aceasta am trăit frustrarea de a nu putea să mă duc la capelă la 100 de kilometri distanță, să mă reculeg în fața unei persoane care mi-a fost și mentor și prieten.
Ce aș fi putut să scriu în declarația pe propria răspundere, când abia reușesc să mă duc să fac aprovizionarea?
-Cel puțin o floare, o coroană funerară să pot trimite! Mă voi interesa ce flori i-au plăcut cel mai mult și am să i le ofer pentru ultima dată, mi-am zis!
Și am aflat. În timpul vieții a adorat trandafirii rosii.
„Din câte florării cu livrare online sunt în București, voi găsi eu una”, mi-am zis, „să îmi pot îndeplini această datorie de onoare”.
Ieri, 19-04-2020 am căutat toată ziua. Da, era Paștele, dar oamenii mor și în zile de mare sărbătoare. Pe anumite site-uri era afișat faptul că nu se lucrează, să știe omul și să plece mai departe, alții însă te lăsau să plasezi comanda pe site, îți trimiteau e-mail cu faptul că se află în lucru, dar urmau să începă activitatea pe 21-04-2020.
Puteai trimite coroana după înmormântare...
Am continuat căutările pe 20 aprilie. Unde am găsit deschis, petrecuse șoferul și nu putea să facă livrarea.
Lacrimile neputinței mi-au inundat fața. Să nu pot să trimit o coronă? 
Dar căutările nu au fost zadarnice, fiindcă am găsit niște artiști adevărați la Fabrica de Buchete. Lucrau în zi de Paște și nu s-au simțit deranjați de întrebările mele, de cerințele mele. Fiindcă eu nu am putut să sun, după câteva replici schimbate pe chat, m-au sunat ei.
Au notat totul cu grijă, mi-au transmis condoleanțe, apoi am pus la punct detaliile. 
Am primit sfaturi utile de la acești artiști empatici cu suflet uriaș. Mi-au spus de pildă că ar fi bine ca trandafirii roșii să fie combinați cu alte flori de alte culori, să iasă mai bine în evidență.
S-au pliat atât de mult pe sentimentele mele, încât și mesajul de adio a fost scris în întregime, fără să se plângă că este lung.
Dar a fost o secvență din colaborarea mea cu domniile lor care m-a făcut să îmi dea lacrimile. Încerc să o relatez cu fidelitate, să înțelegeți de ce voi comand flori numai și numai de la ei.
-Aș dori să fac plata online, am spus, fiindcă nu pot altfel.
Mă gândeam că au o aplicație în care să scriu datele de pe card și să își oprească banii, cum am întâlnit pe un site care nu mai era funcțional, dar nu scria nicăieri acest lucru.
-Achitați cum doriți, doamnă! Dacă nu puteți astăzi, fiindcă băncile sunt închise, treceți mâine pe la bancă!
Aveau încredere și au dorit să mă ajute. Greu găsești oameni de afaceri ca ei! M-au ținut la curent cu modul în care a decurs totul, mi-au trimis poză, să văd aspectul coroanei și m-au asigurat că  fost livrată.
Îmi amintesc fără să vreau, când am mai fost pusă într-o astfel de situție, cum persoana care prelua comenzile mi-a spus:
-Întâi banii și pe urmă mai vorbim! Eu nu vreau să rămân cu coroana!
Mulțumesc pentru amabilitate, Fabrica de Buchete, fiindcă prin arta și înțelegerea de care ați dat dovadă ați aplicat un pansament delicat peste rana sângerândă a sufletului meu!
Dragi cititori, nu vă doresc să aveți nevoie de aranjamente funerare, ci să le dăruiți flori celor dragi, multeee de tooot, când sunt vii, dar în cazul în care este ultimul prilej de a vă arăta respectul, florăria prezentată de mine va lucra cea mai frumoasă coroană funerară cu suflet prin care să vă alinați și să alinați durerea pierderii cuiva drag!
Apelați cu încredere și veți fi mulțumiți de calitatea florilor, de manoperă și mai ales de sufletele omenilor care lucrează aici!


4 comentarii: