Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 10 februarie 2022

De ce sa oferi bomboane de ciocolata de Ziua Indragostitilor?


 

Te-ai intrebat vreodata de ce sunt daruite bomboane de ciocolata de Ziua Indragostitilor? Poate pentru ca aroma lor dulce si persuasiva va putea sa indulcesca acea persoana pe care o iubesti atat de mult.

 

In realitate, originile acestui obicei sunt stravechi si dateaza de cand a fost adusa in prim plan ciocolata in Europa, si deci si bomboanele de ciocolata. Acestea erau un lux si doar anumite paturi sociale isi permiteau asemenea delicii.

 

Dar sa ne intoarcem in istorie. Se spune ca primul european care a incercat cacaoa a fost Cristofor Columb in 1502. In a patra calatorie in America a ajuns in Guanaja, in largul coastei Hondurasului. Aici a gustat pentru prima data o bautura pe baza de cacao si a decis sa aduca cu el cateva boabe pentru a fi gustate de Ferdinand si Isabella, regii Spaniei.

 

Totusi, mai trebuie sa asteptam aproape doua secole pentru a gasi o bautura care sa semene cu ciocolata din ziua de azi, datorita adaosului de zahar si vanilie pentru a dilua gustul amar natural acesteia.

 

Mai tarziu, cciocolata a devenit emblema unui stil de viata rafinat si costisitor. Ciocolata era un cadou pretios de oferit persoanei iubite, un cadou care nu era la indemana oricui. Era ca si cum ai fi oferit o bijuterie pretioasa: un cadou de o valoare imensa.

 

In vremurile noastre insa, este usor sa cumperi o cutie de ciocolata, fiind adesea considerata un cadou previzibil. Totusi, daca alegi produse de calitate, lucrurile nu stau asa. De exemplu, poti alege de la okflora.ro o cutie in forma de inima cu capsuni glazurate cu ciocolata alba si negra. Aceasta inima cu capsuni glazurate, pe langa faptul ca arata deosebit, este si foarte gustoasa. Da, nu este clasica cutie cu bomboane de ciocolata si arata probabil la fel de spectaculos ca deliciile oferite la curtea regilor in perioada in care ciocolata era un lux.

 

De ce sa oferi o cutie cu capsuni glazurate cu ciocolata de Ziua Indragostitilor? Primul motiv, care poate fi o piatra de temelie, este ca ciocolata are puteri afrodisiace, asa ca poate pecetlui cumva intalnirea ta cu persoana iubita, facand-o mai pasionala. Al doilea, a carui veridicitate este dovedita pe scara larga, este ca ciocolata contine serotonina, o substanta cu putere antidepresiva si, prin urmare, cu efect pozitiv asupra starii de spirit.

 

Alaturi de ciocolata, capsunile sunt unul dintre cele mai cunoscute afrodisiace. Din acest motiv capsunile acoperite cu ciocolata sunt cele mai bune daruri pentru o intalnire romantica, deoarece sunt doua dintre cele mai faimoase afrodisiace din lume. Astazi, capsunile acoperite cu ciocolata sunt un rasfat ideal pentru Ziua Indragostitilor.

 

Asadar, tine cont de ceea ce ti-am spus si ofera-i iubitei o cutie de bomboane precum cea descrisa mai sus, alaturi de toata dragostea ta!

 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu