Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 17 martie 2014

Miting de soliarizare cu Andrei Pleșu

 Până ieri, solidaritatea pentru o cauză nobilă era un fenomen pe cale de dispariție în România http://www.mondonews.ro/miting-andrei-plesu-miting-piata-universitatii-plesu-antena-3-bucuresti/.
Suntem atât de împărțiți în ultima vreme, ne vânăm unii pe alții cu o delicioasă plăcere, ne înjunghiem cu calomnii, ne aruncăm pietrele cuvintelor grele, deși suntem frați.
De pildă, voi, cei care scrieți nedrept despre profesori, aveți curajul să vă doriți să fiți profesori pentru o zi în România? Să fiți permanent puși la zid: dacă nu au învățat elevii să auziți întrebări pline de reproș: ”Ce aveți cu copilul meu de i-ați pus nota 4?” sau ”Aveți ceva cu mine, doamna, asta este”, dacă treceți cu vedere: ”Dacă aveam un profesor mai exigent...”
Și uite așa, sfâșiați de etichetări și acuzații continuăm munca suportând obrăzniciile unor adolescenți care știu că au doar drepturi, supraviețuind cu salarii de mizerie!
Ceea ce mă surprinde este schimbarea de atitudine a românului. Să solidarizeze cu cultura???Până mai ieri solidarizau cu câinii vagabonzii, cu cei care vor să exploreze minele noastre de aur, cu orice, numai cu un om cult,nu!
Poate că vom intra într-o nouă eră, era în care pițipoancele vor intra într-un con de umbră și vom vedea la televizor elevii olimpici ai României, scriitorii, filozofii care au ceva constructiv de spus!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu