Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 24 august 2015

Concursuri aranjate.



Concluzia: ”A câștigat cine trebuia” este dublu interpretabilă, de aceea se și folosește ca justificare când rezultatele sunt contestate sau cei care au ales se simt vinovați față de perdanții care au evoluat remarcabil.
”A căștigat cine trebuia” nu înseamnă în niciun caz că a învins cel care a meritat, deși lasă loc acestei ipoteze.
Din păcate asupra juriului se fac presiuni din partea organizatorilor, plus că un membru are un nepot, celălalt o soră sau un frate, adică fiecare vine în postura de judecător cu ”slăbiciunea sa”, pe care trebuie să o rezolve, iar de la Centru se stabilesc direct doi-trei câștigători...
Când participi ca naiv, speri să câștigi și refuzi să citești corect grimasele de pe fețele juraților, schimbul complice de priviri, zâmbetele răutăcioase din colțul gurii. Dai ce ai mai bun, în timp ce ei te ironizează și ai impresia că-ți ridică mingea la fileu. Când ai trecut de stadiul naivității, te prostesc în față.
”Ce aberații spuneți! Nu se face așa”, te corectează domnii jurați ca să-ți taie elanul, mai ales dacă observă atitudinea ta insistentă.
Alții te ascultă fără să spună nimic, deoarece au pâinea și cuțitul deliberării în mână...
 O studentă ambițioasă a Universității X  a avut recent de realizat o lucrare de licență pe didactică. Coordonatorul, care nici nu s-a prezentat în ziua examenului, a obligat-o să facă studiu de caz. După ce l-a realizat, șeful comisiei i-a spus că pentru un studiu de caz, ar fi trebuit să profeseze, iar pentru intimidare a întrebat-o râzându-i în față, știind că este la dispoziția comisiei: ”Cine te-a pus să faci studiu de caz, dragă?”
Oare nu se știa răspunsul?
Când premiile sunt în bani și bani mulți, rezultatele sunt și mai îndoielnice.
Întrebarea este: ”Să te mai aliniezi la startul unor competiții măsluite?”
Da, să nu-ți pierzi capacitatea de competitor! Este posibil ca în juriu să fie un membru curat, care să spună: ”A fost prea bun, nu avem ce-i face, în plus, eu nu am susținut pe nimeni, prin urmare doresc ca și el să fie printre câștigători!”
Oricum în cursa vieții suntem alergători permanenți: versați sau naivi, câștigători merituoși sau iliciți sau veșnic perdanți... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu