Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 24 august 2015

Prima dragoste a lui Ivan Patzaichin

Dunărea este prima dragoste a lui Ivan Patzaichin, de aceea îi explorează trupul fluid cu vâslele. În cinstea acestei mari iubirii dintre campion și apa nărăvașă, între 28-30 august, la Tulcea se va desfășura Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle http://rowmania.ro/.
Turiștii care iubesc aventura cu gust de borș de pește pot experimenta Pescaturismul http://ecodeltadunarii.ro/, la Mila 23. Cei aflați în vacanță devin pescari pentru trei ore: stabilesc traseul, adună pește, având șansa de a-l găti în grădinile cu legume proaspete puse la dispoziția acestora sau în gospodăriile mentorilor. Surplusul poate fi predat la cherhana cum face pescarul adevărat.

Satul Mila 23 a fost întemeiat de pescarii lipoveni, care au fugit aici acum 200 de ani de Țarul Petru care le poruncise să-și taie bărbile. Așezarea de pescari este și astăzi o oază de libertate, de aceea, în ciuda condițiilor vitrege din timpul inundațiilor aici trăiesc aproape 500 de suflete în cele 157 de gospodării.
Când plouă mult și apele se revarsă, se spune că localnicii dorm cu bărcile legate de clanța ușii, iar alimentul de bază, peștele este păstrat chiar în odăile inundate ale locuinței. Circulă anumite legende și despre morții care uneori sunt aruncați în ape fiindcă nu au șansa să poată să le fie săpată groapa...
Pescaturismul ne învață să prețuim tot ce are acestă țară mai frumos: oamenii care sfințeasc locurile și bogățiile naturale ale acestui tărâm binecuvântat.
Pe tricoul celui care practică pescaturismul aș scrie: ”Prinde pește/Cât ai zice pește!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu