Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 29 iunie 2016

Mișcarea te curăță de toxine

Spun unii că bărbieritul dăunează grav sănătații. Barba și mustățile rețin toate impuritățile să nu intre în gură și pe nas. Acesta poate fi un mit inventat de bărboși, dar faptul că mișcarea te curăță de toxine este un adevăr verificabil, o teoremă demonstrabilă. La fiecare alergat, stropii de cafea se transformă în transpirație și se evaporă. Aflându-ne în mișcare, nu mai ronțăim uitându-ne pe computer sau la televizor, iar E-urile și kilogramele în plus se duc pe apa sâmbetei. Nu poți să participi la Cea mai mare oră de sport cu înghețata, cârnăciorii sau puiul fript după tine.
Nu poți să te oprești din cursă să aprinzi țigara sau să te înscrii la crosul caritabil cu lada cu bere și grătarul după tine...Din păcate, în ultima vreme, ieșirile noastre în mijlocul naturii s-au denaturat. Fugim din aglomerație, ne refugiem în munți și păduri să scăpăm de probleme și tentații și ne refugiem în mâncare, iar în loc să ascultăm concertul păsărilor, poluăm fonic totul. Suntem musafiri nedoriți cu muzica dată la maximum și cu mormanele de gunoaie lăsate în urma noastră.
La asta s-au gândit cei care organizează de 6 ani cel mai mare festival de sport din România având ca deviză: „Mișcarea face bine!” Într-o lume care tindă să devină a obezilor și sedentarilor, iată că Smartatletic şi GetFit,  Dolce Sport şi Telekom Romania, în parteneriat cu Asociația Șapte Scări, din Braşov, având ca  parteneri: Aqua Carpatica, Ciuc Natur Radler, Eisberg exclud scopurile pecuniare punând pe primul plan sănătatea fizică și mentală a familiei. În trei orașe diferite, oamenilor li se vor oferi 12 ore de mișcare: în București, Brașov și Mamaia.
Cu siguranță că imunitatea scade și pentru că petrecem jumătate din viață în școli, birouri, apartamente, în spații închise pline de microbi și nu ne aerisim plămânii și nu ne scuturăm interioarele organismului de toate impuritățile.
Doamne, ce copilărie am avut!
Iarna îmi zicea mama cu dragoste:
-Du-te, copilă cu păr bălai la sanie, dar să nu te întorci ca aseară udă din cap până în picioare de parcă te-ai fi scăldat în zăpadă!
Și chiar înotam în omăt. Ne plăceau valurile sale albe, uriașe. Încercam gheața de pe râul cuminte în care nu s-a înecat nimeni, niciodată. Când aceasta crăpa simțeam senzația de apă luată din congelator direct pe tălpi. Alergam să ne încălzim. Ne îmbolnăveam rar și ne trecea foarte repede fiindcă nu puteam rata colindatul, lumina torțelor, flacăra argintie a lunii poleind derdelușurile... Alergam prin ploaie când norii își aruncau gălețile cu apă spre noi în timp ce ne întorceam de la cules de bureți sau de fructe de pădure. Pe atunci furtunile nu erau așa de aprige, iar săgeata fulgerului avea legile ei pe care le respecta: nu atingea oameni, nu se descărca în copii nevinovați. Fiindcă lumea aceea cu bucuria și greutățile ei a dispărut sub apele vremurilor, să participăm cu cei dragi la cea mai mare oră de sport!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu