Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 7 octombrie 2017

Prietenul adevărat...

Indiferent prin ce ar trece, sufletul omului rămâne veșnic copil, tocmai de aceea are nevoie de atenție, iar în situațiile dramatice este greu de consolat! El, entitatea invizibilă, care ne conduce și care stă în spatele faptelor noastre este fragil, așa de fragil, încât trădarea îl rănește de moarte, iar nedreptatea îl năucește.
Tocmai de aceea un prieten adevărat este cel care se străduiește să-ți înțeleagă și să-ți susțină sufletul în toate momentele sale de groază, de glorie sau de nebunie.
Adevărata prietenie este mai mult decât o strângere de mână și un pahar de vin băut împreună, fiindcă nu cunoște trădarea. Singurul test de verificare constă intr-un experiment care se desfășoară în două etape:
1) am curaj să-i spun ceea ce vorbesc doar cu mine însămi ca sufletul să simtă că nu va purta singur povara. Mă va asculta până la capăt, fără să mă corecteze sau să se mire.
2) va duce secretul cu el în mormânt, indiferent câte presiuni se vor face asupra lui.
Nu are rost să lungești o prietenie cu cineva care pică testul! Evident că de dragul cutumelor sociale te vei preface că nimic nu s-a întâmplat, dar nimic nu va mai fi ca înainte.
Prietenii adevărați, puțini la număr, au fost cei care nu mi-au ignorat sufletul în nicio împrejurare și mi-au rămas alături chiar și când mă contesta o lume întreagă.
Din păcate există mulți oameni care nu au șansa de a se întâlni în viață cu prietenia adevărată sau cu iubirea adevărată!
Cine găsește prietenia și iubirea adevărată este mai bogat decât cel care descoperă o mină plină cu diamante negre!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu