Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 10 ianuarie 2018

Atunci când despărțirea te scutește de dezamăgire permanentă


Încă un serial „Las Fierbinți” la care trag cu urechea în timp ce scriu fiindcă ai mei sunt fani. Celentano își urăște de moarte un fost coleg din generală fiindcă a ajuns ofițer și mai ales că a luat-o de soție pe Marcela, o păpușă de fată!
Motivele urii nu au deloc acoperire fiindcă să fii ofițer nu este ceeea ce pare a fi. Așa cred oamenii despre toate categoriile socio-profesionale străine: doctorul este plin de bani (dar tinerețea petrecută în facultate și gărzile se uită că nu refuză toți să interneze urgențele și nu rup toți biletele de trimitere, deși este suficient un exemplu ca presa să linșeze, a uitat că și ea „a născut pui vii”), profesorii plimbă catalogul de colo colo și agresează elevii, pompierii au 24 cu 24, deci mai pot face și altceva, nene în timpul liber (care timp liber dacă este o urgență???)
Tot ce nu practici este ușor, mai ales dacă ești de profesie părerolog.
-Marcela, mi-a rămas în suflet! Ce ochi, ce păr, ce ten, ce mijlocel! De ce să o ia el? Fiindcă a devenit ofițer! Și cum a devenit? El lua 5, când eu luam 4 fiindcă ducea maică-sa oale cu smântână la școală.
Și uite așa, în loc să întreprindă ceva să evolueze, Celentano judecă, etichetează, pune un covor împrumutat peste mizeria din casă (împrumută niște haine bune că nasturii de la cămăși îi avea în buzunar și cu o bere își angajează și șofer) ca aparențele să-i fie favorabile.
Ei, sub masca umorului  aparent mărunt se ascunde mult adevăr de viață.
La întâlnirea de peste ani apare Marcela. Este masivă, tunsă periuță, pusă pe harță, iar Celentano iese aproape plângând din sala, reproșându-i:
-Nu te iert! Știi de ce? Ai mâncat-o pe Marcela!
Într-un fel sau altul, timpul ne mănâncă pe toți. Mai îngroașă un mijlocel care era perfect, mai trage câte o șuviță de păr, atârnă o piele în glumă, trage de obraji și de colțurile gurii.
Dar ce te faci, dacă trăiești alături o viață de cineva pe care îl considerai frumusețea întruchipată și nu-i o tragedie că se urâțește fizic, fiindcă ai acceptat să îmbătrâniți alături  și varsă toată otrava sufletului asupra ta?
Într-un fel, toate despărțirile care survin pe parcursul vieții (oamenii făcuți să fie împreună nu se despart) te pot scuti de o mare dezamăgire...
Marcela a mâncat-o pe Marcela și probabil că dacă ar fi fost cu Celentano, i-ar fi mâncat și lui sufletul...
Ei, dar și Marcela ar fi fost piele și os dacă rămânea cu Celentano și i-ar fi stat în gât iubirea din copilărie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu