Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 8 ianuarie 2018

Diferența dintre a plăti un om și a-l prețui

Când un om muncește pentru tine și o face cu toată inima, merită să înveți să-l prețuiești, ceea ce înseamnă mult mai mult decât a-i întinde un teanc de bani de pe poziții de superioritate.
Citatul eminescian: „Munca unui om se poate plăti. Caracterul, cultura lui, nicicând” demonstrează a mia oară genialitatea poetului.
Prin caracter a sintetizat totul:
-calitatea muncii și faptul că nu se plânge, deși uneori poate lucrează bolnav
-loialitatea. Omul îți este alături, te ajută să-ți îndeplinești obiectivele, poate un sfert din roade reprezintă rodul eforturilor sale
- sacrificiile personale pe care le face ca tu să fii servit sau să-ți îndeplinești la rândul tău sarcinile profesionale.
Voi aprecia mereu șefii care dau dovadă de omenie în relațiile de muncă și ne le văd strict ca pe o afacere. Cel care muncește pentru tine și îți este loial cu siguranță că are nevoie să fie apreciat pentru asta și este posibil ca pentru el un gest sau o vorbă bună să valoreze mai mult decât bancnota lucioasă. Banii pe care îi întinzi sau îi pui într-un cont nu te scutesc de datoria e a fi uman.
Iar dacă te pricepi să-i faci sufletul fărâme sau îi calci mândria în picioare, să nu ai impresia că poți corecta totul cu bani!
Un angajat sau colaborator de valoare se găsește greu, de aceea învață să-l prețuiești înainte de a-l pierde!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu