Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 31 decembrie 2018

Mulțumirea vine din interior


Cea mai importantă sursă de nefericire a unei persoane este întreținerea permanentă a stării de nemulțumire.
Procedând așa, omul anulează toate șansele de a fi fericit. Nimic nu-l satisface, nici măcar faptul că familia este întreagă și nu a pierdut pe nimeni drag.
De fapt ce poate fi mai de preț decât să îi ai pe cei dragi alături, să te poți sfătui cu frații și surorile, să stai la masă cu părinții, să îi îmbrățișezi și să le auzi vocea?
Nemulțumitului, sănătatea i se pare un dar obligatoriu pe care divinitatea este obligată să îl ofere și oricât de multe daruri ar primi, cârtește și se consideră nedreptățit.
În 2019 doresc ca prietenii mei să fie mulțumiți de tot ceea ce au realizat, de ei înșiși, de dovezile de prietenie sau de iubire pe care le primesc de la oamenii frumoși din jurul lor.
Ce le mai doresc? Să uite de răni și de cei care i-au rănit!
Sunt atâtea brațe în jur pregătite să te susțină și să te ajute, să te felicite și să te imbrățișeze, încât nu merită cel care ți-a înfipt cuțitul în spate să mai fie prezent în gândul tău.
Uitarea-iertarea trebuie să pregătescă inima fiecăruia dintre noi să fie izvor nesecat de mulțumire sufletească și de recunoștință față de toti oamenii care merită și nimic să nu ne chinuiască retroactiv...
Când reușești să fii mulțumit cu tot ceea ce oferă viața, înțelegi că fiecare om bun sau rău a avut un rol în șlefuirea ta și că și tu ai fost la rândul tău binecuvântare sau blestem pentru cei din jur.
Anul care vine să ne găsească făcându-ne bilanțul vieților noastre cu infinită mulțumire și recunoștință!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu