Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 12 mai 2018

Servicii foto video nuntă sau memorialul iubirii

Îmbrac rochia de mireasă cu emoții maxime, avem cel mai bun fotograf nuntă și în mod ciudat în minte îmi vin replici dintr-o dramatizare a romanului Desculț, de Zaharia Stancu:
-"Să nu uiţi. Darie ! Nimic să nu uiţi. Să spui copiilor tăi şi copiilor pe care-i vor avea copiii tăi să le spui... Sa nu uiti, Darie."
Ce nu trebuia să uite copilul Darie? Vremurile de copleșitoare tristețe și sărăcie, când țăranii mergeau desculți prin zăpezi sau noroaie, felul în care li se puneau botnițe să nu mănânce struguri din via boierului și bucata de mămăligă goală sau cu ceapă mâncată cu poftă si nicodată pe săturate...
Mi se așază voalul și mi se fixează coafura. Mă uit în oglindă și mă admir:„Crin strălucitor în grădina dragostei...”
Ne stă la dispoziție cel mai bun fotograf nuntă București iar eu mă întreb de ce și-or fi învățând părinții copiii să nu uite ceea ce i-a rănit și le-a furat bucuria de a trăi, când sunt atâtea lucruri frumoase în jur, demne de ținut minte?
Peste capetele noastre de copii tineri și curați, fericirea aruncă puf de aur și de argint, iar din meterialul foto video nuntă, aș dori ca privitorii să înțeleagă asta peste ani.
Joița Lucian, omul care este responsabil cu memorialul nunții noastre, este cel mai vestit fotograf nuntă București, iar sub mâinile sale măiastre și ochii vigilenți de artist dragostea noastră nealterată de rutină și de greutățile vieții va fi surprinsă cu acuratețe.
„Să nu uiți, iubire, să nu uiți niciodată că tu ne-ai unit pe calea vieții și că am fost în culmea fericirii!”, repet cu ochii umezi de emoție. Orice s-ar întâmpla, să ai puterea să arați copiilor voștri și copiilor copiilor voștri ce a făcut vestitul fotograf nuntă Joița Lucian în ziua în care v-ați unit destinele!
Să-i aduni în jurul materialului foto video nuntă și să înțeleagă că niciodată, dar absolut niciodată nu trebuie să te căsătorești din interes!
Să știe și urmașii voștri unde găsesc cel mai bun fotograf nuntă București!”
Astăzi, privesc peste umăr ziua aceea și îmi amintesc cum ne-a fost alături cel mai vestit fotograf nuntă București. Eram doi copii emoționați, iar el, cu echipamentele și încurajările sale ne-au făcut să ne purtăm cât mai natural în fața camerelor de luat vederi, tocmai de aceea ceea ce a realizat el în materie de foto video nuntă pare un colaj de Oscar.
La nici trei luni de la nuntă, soțul meu a avut un accident grav. Acum știu de ce în ziua fericirii noastre supreme conștiința mi-a dictat replicile:„Să nu uiți, Darie, să nu uiți niciodată!”
Nu am uitat că îl iubesc și i-am fost alături în zilele în care a stat în comă și s-a zbătut între viață și moarte. N-aș fi dorit să rămână doar pozele și filmările de la nunta noastră...
Am plâns ca după moartea nunții mele și înmormântarea ei, când doctorii mi-au spus să mă gândesc să îi donez organele, dacă vreau ca el să trăiască mai departe, dar chiar a doua zi, când am urcat cu sufletul la gură scările spitalului, asistenta care mă cunoștea m-a întâmpinat zâmbind:
-Știți, soțul dumneavostră și-a revenit, vă cheamă la el și dorește să vadă pozele de la nuntă!
Iubirea noastră puternică și pozele care au transformat-o în memorial l-au înviat din morții.
Iubiți miri, să nu uitați niciodată, niciodată să-l chemați pe Joița Lucian să vă facă pozele la nuntă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu