Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 19 iunie 2018

Să nu ne chinuim cu întrebări fără rost!

Nu trebuie să fii savant să știi că există;
-întrebări cu răsunsuri clare, precise
-întrebări la care nu se poate da un răspuns
-întrebări cu răspunsuri dublu-triplu interpretabile.
A manifesta preferință pentru întrebările chinuitoare și a persista fără rost în formularea un răspuns, acolo unde este un nonsens să răspunzi înseamnă a irosi timpul, una dintre cele mai scumpe resurse ale vieții.
Uneori răspunsul vine când suntem destul de maturi ca să îl înțelegem, iar dacă nu-l primim în mod sigur că nu am avut nevoie de el.
Cel mai important obiectiv al omului pe pământ nu-l reprezintă elucidarea misterelor din jurul său. Nu trebuie să ne transformăm în detectivi care își spionează semenii, ci adevărata responsabilitate a noastră este să trăim frumos.
Este adevărat că în ultimul timp, oamenii se laudă între ei pentru ceea ce dobândesc fără efort, decât pentru ceea ce reprezintă rodul efortului personal.
Aspectul fizic este mult mai elogiat decât sufletul unui om, cu toate că un om care s-a născut frumos în exterior poate fi extrem de urât în interior din vina lui și numai a lui!
Este o dovadă crasă de egoism să pretindem să ni se răspundă la toate întrebările, din moment ce actul comunicării este voluntar. Cui i-ar mai folosi să știe motivele pentru care o relație s-a destrămat, când ea nu mai este viabilă? Răspunsurile nu ar face altceva decât să rănească adânc, în loc să liniștească sau să clarifice...
Nu aveam voie să întrebăm de ce un om a acționat într-un anume fel, fiindcă divinitatea îi respectă fiecăruia dreptul de alegere. Strategiile lui de viață vor fi mereu diferite de ale mele, de aceea voi detesta deschis observațiile (am auzit multe de acest tip la lecțiile deschise, spuse de cei care nu țineau niciodată activități) :„Eu aș fi făcut/acționat altfel!”
Viața trebuie acceptată cu plusurile și minusurile ei să putem supraviețui liniștiți, altfel o irosim în întrebări și idealizări fără rost!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu