Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 2 mai 2016

Rolul hotărâtor al șansei sociale în destinul unui om

Șansa socială are un rol decisiv în destinul fiecărui individ...Am văzut în cadrul unor emisiuni televizate muncitori care aveau o cultură generală superioară intelectualilor. Răspundeau la întrebările tematice cu o lejeritate și o precizie care mă făceau să roșesc. Șansa socială le-a surâs sau nu prea le-a surâs...
Nu le-a surâs pentru că ar fi meritat să fie licențiați cu un loc de muncă mai ușor, mai bine plătit, să mănânce pâinea albă pe care și-ar fi cumpărat-o din recompensarea socială a cunoștințelor lor! Le-a surâs fiindcă lumea a flat de ei cel puțin o dată, având posibilitatea să apară la televizor și au fost scutiți de perversiunea lumii intelectuale care le-a rămas interzisă.
Unda verde pe care o primești la un interviu de angajare, reprezintă o șansă socială. Întâlnirea cu o persoană influentă, care te ajută să înveți, care te ambiționează să te dezvolți este o circumstanță pozitivă a propriului destin.
Dragostea de carte a părinților se răsfrânge în mod pozitiv asupra copiilor. Una este să ai o familie care te sprijină să înveți și alta este ca părinții să se gândească la cheltuielile pe care le implică școlarizarea și la mâna de lucru în plus pe care o vor avea în gospodărie, dacă nu-și dau copilul la facultate!
Destinul celui care are în familie istoricul profesiei pe care vrea să o îmbrățișeze  este mult mai generos decât al novicelui.
Conjunctura favorabilă scutește individul de munca asiduuă și de timpii de așteptare.
Printre noi există mari capacități cărora le-a fost interzis accesul la școală și s-au pierdut câștigându-și cu eforturi considerabile existența. Sunt unii care au primit totul pe tavă, obținând un succes invers proporțional cu munca, talentul sau abilitățile.
Șansa socială nu reprezintă un mit, ea există în realitate, de aceea să nu o irosiți niciodată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu