Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 13 mai 2016

„Și-am furat un portofel”

Zi ploioasă de primăvară capriciosă. Din cer îngerii mă stropesc cu găleți de apă, noroc că am umbrela. Microbuzul nu mai vine să mă ducă la serviciu, cascada de pe stradă a devenit amenințătoare, fiindcă tirurile trec special cu viteză și prin mijlocul apei ca să ne facă nouă, oamenilor nevoiți să se mai ducă și la muncă, o baie.
Oprește o mașină și ne arată direcția în care merge. Coincide cu a mea. Trei oameni murați, printre care mă aflu și eu, ne înghesuim unii in alții pe bancheta din spate să ne încălzim. Muzica dată la maximum:
„Într-o joi pe înserat/M-am apucat de furat/Foamea rău mă chinuia/Și-atunci am întins mâna/Și-am furat un portofel?Portofele, portofele/Voi sunteți zilele mele/Portofele, portofele/Pentru voi eu trag belele!”
„Să-l ia naiba, șoptesc în gând! Îl chinuia foamea, dar nu s-a dus la muncă. Eu mă duc și pe ploaie, poate să fie zăpada cât casa și tot mă duc, iar domnul fură și se scuză că nu se putea lăsa chinuit de foame!!!”
-Dbags.ro, șoptește IT-istul de lângă mine cu dioptriile cât cepele!
-Da, da va ploua și mâine, spun eu să leg o conversație, să nu creadă omul că stau mută lângă el.
-Baba n-aude, dar le potrivește, răspunde el complet lipsit de tact, fiindcă în stânga sa este o doamnă de o vârstă respectabilă.
-Babă este mama dumitale că te-a educat prost! Ți-am demonstrat că am auzit, nu?
Între noi este gata să izbucnească din senin al Treilea Război Mondial. Șoferul este atât de preocupat de cântecul vechi, încât repetă cu Dan Ciotoi versurile pe care le-a învățat deja. Se întoarce către noi:
-Toată caseta asta, de la un capăt la celălalt are o singură melodie, să nu vă speriați că se termină cântecul acesta minunat!
Trage de volan în ultimul moment ca să nu ne zdrobim de un tir. Am scăpat. Respirăm ușurați. IT-istului îi pare rău că a stricat armonia. Scoate o tabletă intră într-un magazin virtual și ne explică: „Aici găsiți cele mai bune și mai ieftine genți de damă.
Genți de toate formele și de toate culorile, doamnelor! Colaborez cu ei. Sunt mândru de asta fiindcă sunt cei mai corecți și generoși oameni de afaceri pe care i-am cunoscut!”
Suntem gata să-i punem amândouă capul pe umăr în timp ce „Portofele, portofele„ ne sparge urechile.
-Ador geanta Alexia, din piele naturală roșie!
-Să ți-o faci cadou, draga mea, că meriți, mă încurajează doamna! Dar genți pentru babe nu sunt, domnule?
-Doamnă, vă rog să mă iertați! Replica era pentru domnișoara, nu am vrut să...
-Hai, că nu mai sunt o copilă, stimate domn! Căutați-mi și mie o geantă din piele încăpătoare și să aibă o culoare mai închisă pentru  biserică!
-Uitați, geanta model Zara Green costă 275 de lei și puteți pune în ea câte bomboane vreți pentru copiii de la biserică!
Analizăm modele, comparăm prețuri, îl rugăm pe specialist să ne comande oferindu-i toate detaliile necesare livrării. La destinație, șoferul se întoarce hotărât către noi:
-Dar un portofel bun nu găsesc și eu pe site-ul ăsta?

Geanta model Zara Green
Geanta model Zara Green
Geanta model Zara Green
Geanta model Zara Green
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu