Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 15 mai 2016

Suferim din orgoliu



Suferința din orgoliu este alegerea personală a fiecăruia și caracterizează etapele vieții lipsite de experiență.
Etichetele nedrepte cauzează multă suferință celor care manifestă nesiguranță în evoluția socială. Adolescenții, tinerii au nevoie de confirmare, de recunoașterea meritelor. Maturii au conștiința lucrului bine făcut, indiferent de ceea ce spun cei din jur. Aflați în permanență competiție pentru supraviețuire, contracandidații noștri ne înving uneori prin cuvinte (ne fac din vorbe). Ei mizează pe slăbiciunile noastre și uneori ne repetă ritualic ceea ce doresc să se întâmple cu noi sau ne determină să credem că suntem exact cum ne etichetează ei.
Inteligenților li se spune adesea că sunt proști, să nu îndrăznească să se afirme, frumoșilor că sunt urâți să iasă mai puțin în lume și să nu concureze frumusețile contrafăcute deloc. Strategia este bine pusă la punct, iar înțelepciunea vine după multă suferință și frustrare!
Suferim când cei pe care-i credeam că ne sunt loiali și ne aparțin, ne părăsesc sau ne trădează. Ne chinuim prostește. Chiar nu înțelegem nimic din faptul că au fost oameni cărora li s-au oferit locuințe confortabile să iasă din canale și  pentru că nu au suportat să stea într-o casă, s-au întors pe stradă???
Orgoliul produce mai multă suferință decât putem duce, în timp ce acceptarea și empatia aduc vindecare.
Oamenii vin și pleacă din viețile noastre, iar fluxul acesta reprezintă sănătate. Mai bine să plece, decât să ne trezim într-o relație toxică, iar septicemia sentimentelor malefice să ne ruineze fizic și spiritual. Plecarea este calea cea dreaptă, nu veninul turnat în paharul existenței cotidiene pe care suntem obligați să-l bem sau injectarea otravei direct în inimă, când avem mai multă încredere în ei...
Ranchiuna postseparare, dacă a existat, dacă există încă, ar trebui înlocuită cu mulțumiri. Nu putem merge zi și noapte pe același drum cu dușmanul, fiindcă ne înjunghie în somn.
Mulțumiți-le din toată inima tuturor oamenilor fățarnici, necinstiți, trădători care vă liberează viețile! Ei nu lasă goluri, ci oportunități...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu