Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 23 iunie 2017

Ochelarii de soare polarizați Pedro necesari ca lumina ochilor!

Educație vizuală

Noțiunea de educație vizuală ar trebui rapid introdusă în programa școalară și studiată atât de școlarii mici, cât și de către liceeni. Evident că materia nu ar trebui să formeze deprinderi legate de privitul selectiv a ceea ce merită să fie admirat, ci de conservarea darului cel mai de preț pe care-l posedă omul: LUMINA OCHILOR.
Pierderea vederii este catastrofală fiindcă duce la pierderi în toate compartimentele existenței umane:
-a securității
-a echilibrului și orientării
-(de cele mai multe ori) a partenerului de viață care detestă să-și împartă viața cu un orb
-a slujbei
-a normalității și frumuseții fizice...
Lipsa educației vizuale elementare se demonstrează prin neglijența pe care o manifestăm multți dintre noi față de lumina ochilor. Am văzut mulți oameni care folosesc aparatul de sudură sau flexul fără ochelari de protecție, iar scânteile le îngăuresc retina. Alții își țin ochii neprotejați în cuptorul soarelui expunându-i la cele mai nocive radiații. Ochelarii de soare nu reprezintă un accesoriu la modă, ci o necesitatea care salvează lumina ochilor.

Expunerea neprotejată a ochilor la radiații=orbire sau cancere oculare

Evident că mulți dintre noi greșim când luăm totul ca pe o glumă. Credem cu certitudine că ochii nu pot fi afectați și îi expunem la raze ultraviolete și la cele mai dăunătoare radiații care produc leziuni oculare,  cataractă, orbire și cancere oculare. Ne considerăm imuni și avem impresia că nouă nu ni se poate întâmpla o astfel de nenorocire, dar stăm la plajă fără ochelari de soare Pedro, urcăm pe munte vara la fel și nu ne protejăm ochii iarna când impactul dintre albul rece al zăpezii și razele soarelui este supărător.
Este de preferat să purtăm ochelari de soare polarizati și nu ochelari de soare ieftini, care au lentilele din materiale dubioase ce în loc să protejeze, accentuează efectul negativ al radiațiilor nocive.

Rolul salvator al ochelarilor de soare cu filtre polaroid

Printr-o revelație miraculoasă, o putem considera de origine divină grație importanței pe care o are în păstrarea luminii ochilor, Edwin Land a inventat în 1936 lentilele pentru ochelari de soare cu filtre Polaroid.
Filtrele Polaroid protejează ochii de radiațiile nocive și de impactul luminii cu suprafețele lucioase metalice sau nemetalice, cum ar fi lumina supărătoare care ia naștere din întâlnirea razelor soarelui cu suprafața apei, razele de  soare care se reflectă pe metal sau amestecul raze de soare-lumina rece a zăpezii.
Tocmai de aceea în vara acesta voi cumpăra ochelari de soare damă din magazinul online BestWatch.
Da, voi fi eu „testerul uman”, apoi voi proteja cu responsabilitate maximă ochii celor dragi, adica voi comanda și ochelari de soare barbati si ochelari de soare copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu