Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 24 decembrie 2017

Astăzi vreau să mulțumesc pentru jertfă

Oare unde a apărut jertfa și ce o motivează? Se  gândește cel care își dă viața cu zâmbetul pe buze pentru mai binele alor săi la vreo răsplată? De multe ori nici nu mai are timp să o facă, ci se oferă ca scut pentru nedreptatea celor asupriți, ca pavăză în fața durerilor nesfârșite.
Jertfa a început în cer, la Nașterea Mântuitorului și a continuat cu copierea modelului ceresc de către muritori. Tatăl a consimțit să se despartă de unicul Său Fiu, deși știa prin ce greutăți va trece.
Cred că este una dintre cele mai negre experiențe ale vieții, indiferent de statut, ca un părinte să știe că fiul său va muri în chinuri și să aibă mâinile legate, să nu-l poată salva. Trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu că El ar fi putut să oprească asta, dar din milă pentru noi, muritorii, nu a făcut-o!
Fecioara Maria și partenerul ei, Iosif, au acceptat să jertfească normalitatea ca mântuirea oamenilor să se înfăptuiască. Jertfa divină s-a contopit cu cea a muritorilor ca minunea să prindă viață.
Știți cât de mult te costă statutul de „ciudat”?
Știți cât devine de insuportabil să ajungi pe gura lumii? Cu toate acestea s-a mers cu jertfa mai departe, până la oferirea propriei vieți să se construiască o lume mai bună!
Vă așteptați că toată lumea să poată să sprecieze gestul magic? Ar fi fost împotriva firii. Încă de la naștere au existat cârtitori și s-a încercat înlăturarea efectului jertfei prin genocid (uciderea tuturor copiilor născuți în același timp cu Messia ca un împărat sângeros să nu-și piardă tronul).
Doamne, în seara acesta și mereu promit să îmi aduc aminte și să-Ți mulțumesc că nu ai oprit jertfa Fiului Tău, deși ai fi putut să o faci!
Și tinerii care au ieșit cu piepturile goale în fața tunurilor pentru libertatea noastră, pentru dreptul la credință, pentru înlocuirea lui Moș Gerilă cu Moș Crăciun și pentru sâmbata și duminica libere ca oamenii să poată serba ce doresc, dupa conștiințele lor, și-au dat viețile cu zâmbetul pe buze și pentru asta le mulțumesc. Nu au primit nimic în schimb și au crezut în ceea ce fac.
A curs mult sânge tânăr pentru fructele exotice pe care le avem pe masă, pentru dreptul de a circula în spațiul european, pentru libertatea de a critica și de a striga, pentru discuțiile libere, pe orice teme dintre noi.
S-au frânt multe destine ca nouă să ne fie mai bine, de aceea nu avem voie să cârtim sau să ne batem joc. oameni tineri, inteligenți, frumoși, curajoși, oameni perfecți prin generozitatea de origine cerească ne-au costruit din trupurile și sufletele lor o lume mai bună.
Suntem demni de jertfa lor fără cusur???
Astă seară îmi plec sufletul pe genunchi în fața jertfei tuturor forțelor telurice si celeste care au avut ca mobil o lume mai bună și nu-mi găsesc cuvintele să le mulțumesc pentru lumina și libertatea din belșug care curg din trupurile și sufletele lor spre noi necontenit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu