Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 9 aprilie 2019

Să iei de la un mort este un mare păcat

De mică mă înduioșau poveștile dramatice ale omenirii. De pildă mi s-au umplut ochii de lacrimi, când bunica mi-a povestit că era secetă mare în țară și oamenii se descurcau cum puteau. Atunci a văzut ea un bătrân care își luase un corn  și abia aștepta să îl ducă la gură, când a apărut ca din senin un vlăjgan, i-a luat îmbucătura din gură și a fugit cu ea.
A rămes bietul bătrân uitându-se lung după cornul său...
Din păcate și în vremurile moderne sunt oameni care, în loc să se ducă la muncă, tâlhăresc la propriu și la figurat, de câte ori au posibilitatea să o facă!
Multe sunt lucrurile inumane pe care le consider păcate capitale și mi-aș dori ca oamenii care le comit să fie aspru pedepsiți. Iată care este lista acestora:
1. Jefuirea unui om care vine obosit de la muncă de către cel care nu a muncit o zi în viața lui și obișnuiește să doarmă toată ziua.
2. Atacarea unei persoane vulnerabile: a unui bătrân, a unei tinere, a unei femei însărcinate sau a unei persoane cu dizabilități. 
3. Jefuirea unui rănit sau a unui muribund. Am văzut imagini de acest fel la televizor și m-am îngrozit. El era lovit de o mașină pe stradă și a venit oportunistul, i-a căutat în geanta spunând că îi sună familia de pe mobil și dus a fost cu telefon cu tot...
4. Jefuirea unui mort, care a avut grija să își asigure un loc de veci, ca aparținătorii să nu intre la cheltuială. Cum îndrăznesc unii să ia de la morții??? E inuman să vinzi cavoul cumpărat cu renunțări și să decizi să îți arzi mortul din spirit de economie!
 Cum pot ei să mai doarmă noaptea știind că au vândut cavoul plătit de persoana aceea din viață să aibă asigurat un loc liniștit și comod de odihnă?
Este al doilea caz de acest fel și mă intrigă! Atat lipsă de omenie ar zdruncina și o stâncă. Să iei de la cel lipsit de viață și de apărare, să fii mai bogat cu ceea ce ai putut să iei de la cel care nu se poate revolta și nu-și poate cere drepturile!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu