Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 12 august 2020

Cum să conduci pe ploi abundente

 Este posibil ca uneori să fii surprins de o ploaie torențială atunci când ești la volanul mașinii iar experiența de condus nu te ajută în astfel de situații; iată de ce este recomandat ca mașina să aibă întotdeauna anvelope cu o adâncime de rulare optimă, ca să aibă o foarte bună aderență la drum, așa cum sunt anvelopele de vară Fulda ECOCONTROL HP 195/55R15 85H – Vara. Condusul pe ploaie este foarte dificil, în primul rând deoare este mai dificil să frânăm rapid în astfel de situații iar vizibilitatea este îngreunată; plus că există riscul acvaplanării.

Prima recomandare este să scădeți viteza de condus, să aveți viteză cât mai mică așa încât să aveți un cât mai bun control asupra vehicolului și să puteți frâna cu ușurință.

Se recomandă ca atunci când este ploaie abundentă, chiar dacă este ziuă și sunteți în oraș, să aprindeți farurile deoarece aceste vă cresc vizibilitatea și, de asemenea, luminile pentru frânare trebuie să funcționeze foarte bine pentru a putea fi vizibil de o persoană care conduce în spatele Dvs.

Păstrarea distanței față de mașina din față se recomandă, deoarece frânarea în condiții de umiditate este mai dificilă, dar atunci când păstrați o distanță dublă față de mașina de dinainte, aveți timp suficient pentru a frâna.

Dar, de multe ori, nu doar ploaia abundentă este cea care trebuie să vă atragă atenția, chiar și una mai ușoară, care combinându-se cu plaful sau uleiul de pe carosabil, poate să determină o alunecare a carosabilului și acest lucru poate determina pierderea controlului mașinii.

O frânare de siguranță în timp ce conduceți pe un carosabil umed alunecos este să luați piciorul de pe accelerație, dar să nu călcați brusc pe frână deoarece acest lucru poate fi fatal iar frânarea să determine alunecarea mașinii.

Este indicat să nu utilizați cruise controlul pe ploaie pentru a avea o atenție sporită și a controla cât mai bine mașina în condiții de umiditate, când frânarea este îngreunată.

În condiții mai grele de condus, este recomandat, în primul rând, să aveți viteză mai mică, anvelope foarte bune, să păstrați o distanță mai mare între Dvs. și mașina din față pentru a avea timp de frânare și să păstrați farurile aprinse chiar dacă legislația nu o impune.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu