Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 12 august 2020

Funcționarea constantă a aparatului de aer condiționat

 Orice aparat de aer condiționar ar trebui ca, în timpul funcționării, să pornească sau să se oprească, așa încât să poată să își eficientizeze funcționarea, așa cum este caseta de tavan LG MT09AH 9000 BTU, care periodic declanșează.

Dar ce se întâmplă atunci când acesta nu declanșează și funcționează permanent? Este acesta un motiv de îngrijorare? Care sunt cauzele acestui fenomen? Articolul de ma jos dorește să lămurească aceste situații, mai ales că poate conduce la probleme serioase ale aparatului de aer condiționat care pot fi prevenite.

Un prim motiv datorită căruia se poate întâmpla acest lucru este faptul că fluxul de aer condiționat ar putea fi blocat sau îngreunat; în astfel de situații aparatul se manifestă prin eliberarea unui flux de aer rece foarte slab și este indicat să curățați filtrele de aer sau să deblocați gurile de aerisire, să schimbați filtrul dacă este necesar, să înlocuiți sau să reparați conductele și să indepărtați orice obstacol care poate îngreuna aerisirea, precum dulapurile și geamurile.

Mai trebuie să fiți atenți la bobina condensatorului sau la evaporator deoarece acestea pot fi murdare și să împiedice absobția de către lichidul refrigerant a căldurii din aer; iar dacă bobinele de condensare ale unității exterioare sunt murdare, eliberarea căldurii de către freon este împiedicată, urmarea fiind aceea că sistemul va funcționa permanent deoarece încearcă să elimine căldură. Un alt semn este nu doar că funcționează neîncetat sistemul, dar aerul eliberat nu este suficient de rece, nu se atinge temperatura confortabilă dorită iar în exteriorul unității este mizerie vizibilă cu ochiul liber, de aceea aceasta trebuie curățată, atât pe exterior, cât și bobina din interiorul unității.

De multe ori nivelul de lichid de răcire este scăzut și pentru că permanent funcționează pentru a atinge temperatura stabilită, de aceea nu se oprește; faptul că se acumulează gheață pe unitatea centrală sau pe linia de refrigerare și că produce zgomot, că se eliberează aer cald, indică lipsa de freon, recomandându-se verificarea nivelului de lichid și repararea fisurii prin care se pierde acesta, apoi reumplerea cu freon.

Este posibil ca aparatul de aer condiționat să nu aibă capacitatea necesară răcirii încăperii în care se află, să fie subdimensionat; ne dam seama de acest lucru atunci fluxul de aer este normal dar în zilele toride nu se răcește și atunci trebuie să solicitați unui specialist o estimare a capacității potrivite a aparatului de aer condiționat, pentru a compara ceea ce aveți deja cu ceea ce ar trebui pentru dimensiunile încăperii Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu