Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 24 mai 2018

Top 5 utilizari ale placilor de travertin



Travertinul este un tip versatil de calcar, care poate fi integrat cu succes in aproape orice proiect. Materialul poate fi gasit intr-o gama larga de nuante, variind de la fildes pana la maro inchis, insa cel mai frecvent este comercializat in nuante de culoare bruna, crem si ruginiu. Travertinul este folosit ca material de constructii de mii de ani, ceea ce ajuta la solidificarea senzatiei sale clasice si atemporale.  
Indiferent ca vorbim de o casa, de un sediu comercial, de un monument sau de un muzeu, travertinul ofera posibilitati multiple de utilizare.
Iti prezentam mai jos 5 utilizari populare ale placilor de travertin.
1.       Alei si zone de acces garaj

Pentru o alee care atrage priviri, pavajele din travertin sunt o alegere excelenta. Pe langa aspectul estetic, placile de travertin sunt, de asemenea, rezistente la intemperii si la ciclul inghet-dezghet. Se recomanda impermeabilizarea sa cu o solutie speciala pentru a-i spori rezistenta.
2.       Backsplashes (placi antistropi)

Travertinul este o alegere populara pentru placile antistropi din bucatarie. Se potriveste bine cu blaturile de bucatarie din marmura sau granit. Deoarece travertinul este o piatra poroasa sau o piatra care este predispusa sa absoarba apa si umiditate, este important sa o impermealizati daca intentionati sa o utilizati ca backsplash. Acest lucru va impiedica patrunderea petelor in piatra si va mentine bacteriile la distanta de pe suprafata ei.
3.       Placarea pardoselilor

Atunci cand sunt instalate si intretinute corespunzator, pardoselile placate cu travertin creeaza o atmosfera calda, primitoare. Ca si alte pietre naturale, podelele din travertin sunt durabile si usor de intretinut. Travertinul este, de asemenea, ideal pentru pardoseli in zone cu clima calda, deoarece nu conduce caldura si se simte intotdeauna rece la atingere.
4.       Placarea zonelor din jurul piscinei

Travertinul nu absoarbe caldura, chiar si in cele mai fierbinti zile. Acest lucru face ca travertinul sa fie alegerea ideala pentru placarea zonelor din jurul piscinei, deoarece se simte intotdeauna rece la atingere. Travertinul are, de asemenea, o textura anti-alunecare, astfel prevenind accidentele ce pot avea loc din cauza alunecarilor.
5.       Placarea semineelor  

Indiferent daca il folosesti in interior sau in exterior, travertinul iti poate transforma semineul intr-un centerpiece magnific. Materialul poate fi folosit atat pentru a incorpora si inconjura semineul, cat si pentru a-l construi de la sol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu