Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 3 august 2018

Diferențe de educație

Așteptăm să vină doctorul de familie. Ea, operată de trei zile a venit după trimitere (au luat-o la urgențe cu salvarea) cu adeverință de salariat de la ultimul loc de muncă al soțului. 
S-a învoit din spital să nu fie nevoită să plătească fiindcă nici nu ar avea cu ce...
Aici sunt oameni bolnavi, îngrijorați, supărați. Numai asistenta țipă isteric de se aude până la intrare:
-Iar a schimbat, dragă, locul de muncă? Păi nici nu s-a împlinit o lună de când s-a angajt. Cum vrei trimitere?
-Am și eu dreptul să primec îngrijiri medicale, doamnă. Știți că abia m-am târât până aici? Dacă nu era mătușa mea să mă țină, aș fi căzut pe drum.
-Tot tu vinovată și tot tu cu gura mare, dragă? Cine îl pune pe bărbac'tu să schimbe locul de muncă după câteva zile, dragă? Mai ai și tupeu? Altădată fii și tu mai atentă cu cine te culci și pe cine iei de bărbat!
Iese pe hol pierdută. Este firavă ca o păpădie și gălbeneala a învins nuanța măsliniu-pronunțată a tenului. O vezi că abia rezistă și dacă nu i-ar fi rușine de noi s-ar culca să zacă pe canapeaua de pe hol.
Ia telefonul și sună la întreprinderea unde lucrează soțul. Vorbește corect gramatical, politicos, dar ca omul amărât care dorește să își rezolve problemele. Din cabinet o aude mahalagioaica.
-Dracu te-a pus să suni? Nu știai că dai tot peste noi, dragă? De ce nu ai răbdare să vină domnul doctor?
Atmosfera stresantă este întreținută pe sala de așteptare. Doctorul urcă vioi scările.
-Sărut mâna, spune în timp ce urcă vesel și cu zâmbetul pe buze scările. Doamna cu trimiterea este prima, nu? Vă rog să poftiți în cabinet să vedem cum putem rezolva problema.
Prin ușa subțire se aude vocea lui plină de empatie față de bolnava care a venit până aici după un act, deși ar fi trebuit să fie în patul ei din salon. El, om cu atâta școală și foarte priceput, deși este foarte tânăr, vorbește tuturor calm, frumos, folosind pluralul. Ea, o țoapă isterică, vorbește tuturor și în prezența lui cu ”Tu”.
Femeia slăbuță iese mulțumită cu trimiterea în mână, însoțită de glasul doctorului:
-Să aveți grijă de dumneavoastră, doamnă! Sănătate!
-Și ai grija să îl înveți pe bărbac'tu să stea mai mult într-un loc de muncă, să nu mai vii să te milogești de noi să îți dăm trimitere, completează isteric ghiciți ce personj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu