Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 27 august 2020

Este util să avem o imprimantă acasa?

 Este o variantă potrivită să avem imprimantă acasă într-o perioadă în care se promovează tot mai mult neutilizarea hârtiei și stocarea informațiilor în mediul virtual?

Chiar dacă este comod să ai o imprimantă acasă, trebuie să plătești pentru consumabile, nu mai vorbim despre costul imprimantei, în sine, și atunci trebuie să calculați dacă merită să aveți imprimantă acasă în funție de cât de mult imprimați.

Prin urmare trebuie să analizăm foarte bine dacă avem sau nu avem nevoie de imprimantă acasă; formularele se completează online, declarațiile au început să se depună online, pentru participarea la diverse concursuri se depun cereri și documente online, scanate, biletul de avion nu se mai tipărește ci se stochează și este scanat direct de pe telefon. Iar întrebarea care se pune este dacă avem nevoie, într-adevăr, nevoie de imprimantă; pentru câteva hârtii este inutil să cheltuim atâția bani și spațiu de depozitat pentru imprimantă, dar, cumpărând imprimantă, cumpărăm, de fapt comoditate și, dacă avem de predat un raport sau de printat fotografii, este varianta cea mai simplă să avem acasă propria noastră imprimantă.

Atunci când cumpărați imprimanta trebuie să luați în calcul nu doar costul imprimantei, care poate fi cu cerneală sau cu laser, dar și costul consumabilelor adică hârtie, toner dar și costul periodic al întreținerii, pentru a aprecia costul real al imprimantei.

Apoi vine întrebarea ce tip de imprimantă să achiziționați deoarece cea cu cerneală este mai ieftină decât cea laser dar cea laser este mai utilă atunci când aveți mai mult text de printat iar cea cu cerneală este mai utilă atunci când vreți să printați fotografii dar are dezavantajul că dacă o lăsați o perioadă mai lungă neutilizată, se poate usca; altă variantă ar fi o imprimantă all-in-one, care are și copiator și scanner, de care este posibil să aveți nevoie pentru transmiterea unor documente online, iar o altă variantă este achiziționarea unei imprimante laser second hand, așa cum este imprimanta Kyocera second-hand FS-1300DN, la un preț foarte bun și cu garanție și să nu uităm despre imprimanta laser color care este, de asemenea, o opțiune foarte bună.

Important este să faceți o cercetare foarte bună și să vă analizați nevoile pentru a lua decizia cea mai bună privind imprimanta de acasă.

Un comentariu:

  1. De multe ori si eu imi pun intrebarea asta, dar si cand ai nevoie de ceva printat si trebuie sa alergi pe la xeroxuri sa scoti o foaie e nasol :)

    RăspundețiȘtergere