Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Economia la bucătărie înseamnă conturi grase investite sănătate

”Nu trăim ca să mâncăm, ci mâncăm ca să trăim” spune un citat înțelept. Avem nevoie de hrană echilibrată, în cantități rezonabile pentru a menține organismul în formă.
Risipa de alimente este vizibilă cu ocazia marilor sărbători. De Paști și de Crăciun investim în mâncare de parcă zilele cu rezonanță sacră ar fi dedicate mâncării și băuturii. Coșuri vârfuite cu mezeluri, dulciuri, alimente pline de E-uri abia mai au loc în supermarket, oamenii stau nervoși la coadă să-și achite ”îmbuibarea”...
Cu siguranță că creierul este tentat să tragă semnalul de alarmă, dar stomacul se lasă pradă beției. Arome, gusturi, forme și ambalaje care orbesc, deși mâncarea preparată în bucătărie are garanția ingredientelor naturale și a satisfacerii condițiilor de igienă dorite.
Nu întâmplător, Curtea Veche Publishing ne-a oferit „Economisește cu Jamie”, un volum ce conține120 de reţete sănătoase și economice. De aceea #EroulSaptamanii este Jamie Olive, cel mai cunoscut și eficient bucătar din lume.
Irosirea mâncării va determina criza acută de hrană http://www.curteaveche.ro/blog/2015/01/27/economiseste-cu-jamie-fii-eroulsaptamanii-la-curtea-veche-publishing/ deoarece resursele naturale, de orice tip nu sunt inepuizabile.
Și Biblia ne învață să prețuim resursele:
„Aruncă-ţi pâinea ta pe ape. Şi după multă vreme o vei găsi iarăşi. Împarte-o în şapte şi chiar în opt căci nu ştii ce nenorocire poate da peste pământ… ”
Eclesiastul 11, 1-2:
Pâinea este alimentul de bază, iar în Sfânta Scriptură reprezintă trupul Mântuitorului, de aceea este păcat să o aruncă la coșul de gunoi și să ajungă în tomberoane. Nu putem să ne batem joc de munca semănătorilor, a celor care au treierat, au strâns recolta și au măcinat grăul și de truda brutarului!
Prietena mea m-a învățat cum să folosesc pâinea uscată:
1) Pâinea rotundă se modelează asemenea unui castron în care se pune supă. Rezultatul este delicios și poartă amprenta localurilor de lux, aducând și economie celui care folosește procedeul.
2) Pâinea rotundă uscată, înmuiată cu puțin lapte devine un delicios blat pentru pizza
Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu