Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 4 ianuarie 2015

Semănături pentru noul an



Îmbătrânit de zile și de experiențe, 2014 a plecat. A luat cu el eșecuri și succese, de aceea nu putem rămâne ancorați în trecut. Sărbătorile s-au terminat, vacanța s-a sfârșit, ecoul colindelor și urărilor a dispărut. A rămas țarina goală și răbdătoare a lui 2015...
Deși este iarnă, ne vom întoarce la semănat, dacă dorim să avem ce culege la vremea bilanțului. Este greu după atâtea clipe minunate, glasuri cristaline, arome, gusturi și peisaje feerice să reîncepem aratul, pregătirea terenului, cultivarea lui. Spiritul se răzvrătește, sufletul este cuprins de melancolie, dar inactivitatea reprezintă moarte spirituală sigură, de aceea să înfruntăm curajoși noul an.
În funcție de alegerea noastră, 2015 va deveni un teren plin de buruieni sau o grădină înfloritoare. Lenea este un păcat periculos pentru că generează cele mai multe slăbiciuni umane. A ne bate joc de timpul și de resursele alocate de divinitate nouă, pământenilor, înseamnă a ne irosi viața.
Nou-născutul ne așteaptă cu daruri și provocări, cu binecuvântări și greutăți, dar cel mai minunat lucru este că trăim. Ni s-a mai dat un an, avem posibilitatea să corectăm ce am greșit până acum, să perfecționăm lucrurile care nu ne-au ieșit perfect în viață, să-l conducem pe 2015 către maturitate ”educându-l frumos”!
Suntem părinții timpului pe care-l primim, iar din acest punct de vedere avem cea mai mare responsabilitate. Timpul devine obraznic cu noi, doar când îl irosim pe fleacuri sau în mod egoist și experimentează politețea când îl punem în slujba binelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu