Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 28 ianuarie 2015

Cum diferențiem puterea de pseudoputerePuterea adevărată se află în noi. Am primit-o simultan cu demnitatea și este determinarea de a ajunge la destinația propusă, fără ”proptele” și aruncarea bagajele în cârca partenerilor de drum. Puterea vine din interior fiindcă divinitatea a pus fărâma de diamant în orice muritor.
Oricât de mândru ar fi de el, omul aflat în cârca semenului sau în litieră nu deține puterea nici dacă-l lovește cu biciul pe cel ce-l poartă. Picioarele nefolosite se atrofiază, în plus, purtătorul de povară se poate descotorosi de ea în noroaie.
Poziția de șef este vremelnică, de aceea nu este puternic cel care-și schimbă comportamentul în funcție de rolul social. Figura încruntată, vocea ridicată, poruncile date pentru consolidarea autorității, deși nu au nicio logică și sunt complet inutile, sunt semne ale pseudoputerii.
Puterea de a ajuta, de a renaște din propria cenușă este sublimă, în timp ce dorința de a deține puterea pentru a umili conduce în mod sigur la moarte spirituală.
Atât de mulți oameni  poartă de grijă altora, dar nu se-ngrijesc de propriul lor suflet și de trebuințele personale!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu