Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 1 ianuarie 2015

Șansa unui început sau viața ca o carte



Orice an care trece peste chipul și sufletul nostru reprezintă șansa unui început. Nu cred că ni se prelungește existența la voia întâmplării, ci ni se oferă posibilitatea remanierii comportamentale.
Viața reprezintă opera comună a divinității și a omului, uneori Dumnezeu scrie, iar omul, în calitate de personaj se supune voinței auctoriale, alteori omul devine scriitor și personaj, fiind regizorul propriilor fapte și gesturi. Un lucru este cert: personajul are libertăți depline, de aceea uneori se răzvrătește pe propria piele.
Viața este cea mai minunată carte vie care s-a scris vreodată, protagonistul având posibilitatea să fie prinț sau cerșetor, în criză permanentă de timp sau să se chinuiască îngrozitor pentru a omorî secundele care i s-au dat pentru a fi cheltuite. Putem face din existența noastră o carte soioasă sau o ediție de lux, putem mototoli și arde file sau scrie capodopere. Există o literatură universală a vieților trăite cu folos, dar și o expoziție a tiranilor, asasinilor, trădătorilor care au fost în trecere pe pământ. Nu toți ajung genii sau intră în istorie, dar este datoria fiecăruia să se străduiască să compună o operă decentă din propria viață!
2015 înseamnă alte provocări, noi intrigi existențiale, posibilitatea reînceperii luptei decente pentru a începe cucerirea piscurilor spirituale. Încă mai conclucrăm cu divinitatea la scrierea operei existențiale, prin urmare suntem norocoși că nu s-a închis cartea vieți! Haideți să scriem cu responsabilitate și folos filele rămase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu