Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 6 ianuarie 2015

Nu poate fi vândut ceea ce nu este de vânzare



Am auzit mulți oameni lamentându-se că au fost vânduți de „prieteni” sau de ”apropiați”. Acest lucru este posibil pentru că ”trădătorii” au profitat de vulnerabilitate, au găsit o breșă în personalitatea ”victimei”, prin urmare au exploatat o oportunitate.
Nicăieri în univers nu se poate vinde însă ceea ce nu este de vânzare. În timpurile moderne pe care le trăim sunt vânduți oamenii care acceptă să fie vânduți, devin sclavi cei care au mentalitate și comportament de sclavi.
Împărtășirea unor secrete care pot deveni arme ale șantajului, chiar celor mai apropiate persoane, reprezintă acceptul spre trădare sau vânzare. Mărturisirea slăbiciunilor de orice natură, dependența de prieteni sau de membri familiei conduce către subjugare spirituală și diminuarea autonomiei.
Există oameni care ”se oferă pe tavă străinilor” destăinuindu-le greutățile financiare prin care trec, povestindu-le clișee din trecutul lor sau dimpotrivă expunând ceea ce au reușit să strângă o viață în fața admiratorilor. Dincolo de păstrarea aparențelor, societatea este un câmp pragmatic în care cel puternic îl doboară pe cel slab, oportunistul stă la pândă, cel însetat de mărire pune munți de cadavre sub picioarele sale, politicienii vând scump slogane pentru halca de putere. Totul se petrece invocându-se omenia, generozitatea, altruismul și dragostea de oameni. Să admitem că indivizii care-și vând semenii și profitorii sunt marginali, dar copiii noștri ar trebui să fie preveniți de ceea ce se întâmplă în mod real în viață. Sub cosmeticele propagandei și ale idealizării se ascund răni urâte, capcane mortale. Din păcate, de cele mai multe ori și maturii uită că ar trebui să fie mereu în stare de veghe pentru a nu se trezi vânduți fizic și spiritual, falimentați de propriile alegeri eronate.
Să fim vigilenți cu noi înșine și cu ceea ce ne aparține și să semnalizăm celor din jur că nu suntem de vânzare și nu acceptăm să fim trădați sau transformați în sclavi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu