Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 30 ianuarie 2015

Oprește-te, omule!



Ruga mea se-ndreaptă la sfârșitul acestui ianuarie, către tine om plecat să distrugi și să te autodistrugi și te implor cu toată puterea ființei mele, oprește-te, cât mai ai timp!
Oprește-te să-ți mai biciuiești sufletul și trupul pentru a avea cât mai mult, atât de mult, încât nu-ți va rămâne timp să te bucuri de stăpânirea bunurilor tale! Hagi-Tudose a murit cu mâinile încleștate ca niște gheare în grămezi de aur, iar în casa lui era frig ca în Siberia și se simțea vinovat când mânca o găină sau chema doctorul să-l consulte fiindcă era bolnav. Nu, nu se simțea vinovat față de sine, ci față de banii pe care considera că-i risipește...
Consideră orele de masă și somn sacre și nu ignora clipele petrecute cu cei dragi! Nu-i vom avea mereu alături pe părinți, pe bunici, pe frați, surori și nepoți. Chiar și prietenii dispar, de aceea să petrecem împreună clipe unice, care vor deveni peste timp amintiri-balsam. Ele ne vor alina dorul de cei duși departe, mult prea departe...
Oprește-te să-ți bați joc de cei mai slabi decât tine, căci roata vieții se-nvârtește nemilos și vei fi și tu luat peste picior când nu te gândești! De ce ai mereu impresia că oamenii din jurul tău sunt dați de Dumnezeu în grija ta, să le porți sâmbetele, să-i cicălești, să-i bârfești mereu și să le contești deciziile? Creatorul respectă alegerea fiecărui om, doar tu vrei să o impui pe-a ta. Este așa în tine un soi de Lucifer care dorește să iasă la lumină, dar ține-l ascuns prin post, rugăciune și voință! Luptă cu tine însuți în sensul bun al cuvântului, nu lăsa să iasă la iveală toată mizeria morală, toată ura pe care o poți duce!
Mândria merge înaintea căderii, așa că încetează să crezi că fără tine universul s-ar prăbuși și să te victimizezi pe această temă! Fii om în orice împrejurare și ai grijă să nu cumva să te îndrepți cu viteza luminii către hăul prăbușirii ireversibile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu