Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 14 martie 2020

Spacer.ro distrage atenția de la pandemie


- Atențiune, atențiune! Nimeni nu mai are voie să iasă din casă. Protejați-vă! Puneți-vă manuși, fixați-vă cu grijă maștile, dacă aveți o urgență și păstrați o distanță de cel puțin 4 metri față de toți oamenii pe care îi întâlniți!
Aud aceste avertismente și nu vreau să admit că moartea dansează printre noi la ceas de primăvară. Ochii copiilor și zâmbetul lor oare nu vor putea să înduplece puterea cerească???
Privesc pe geam. Nu am avut zăpadă și nu mă pot bucura de zarzării și piersicii înfloriți. Iarna nu  fost iarnă, iar primăvara poartă rochie de doliu.
Îmi plăcea să trec pe stradă, iar primăvara să mă parfumeze instant și vântul să îmi aducă flori de măr și petale albe în păr.
Mă doare inima din cauza românilor plecați peste mări și tări care stau sub cerul liber.
În afară de familie, mi-a rămas Spacer – IT comes home,  prietenul de nădejde, care nu mă lasă să plâng și să mă îngrijorez.
Pe ecranul laptopului am primit o misiune importantă: trebuie să găsesc antidotul pentru un virus puternic, realizat în laborator de o minte diabolică și să salvez lumea. Îl văd cum aleargă cu viteza luminii după oameni tineri și bătrâni de pe toate continentele și promit că am să câștig jocul. Ce joc! Cad oamenii în jurul meu și se ridică după câteva secunde, fiindcă în jocurile online există mereu a doua și  treia șansă.
Dacă nu le voi da antidotul la timp vor muri a doua oară…
Promisiunea aceasta a vieților multiple, repetabile ne inițiază în moarte.
Cu siguranță că dincolo de sfârșit mai este ceva.
Nu credeam în puterea miraculoasă a acestor scaune gaming !
Le pot numi scaune antistres, scaune care iau ingrijorarea și durerea de îndată ce te asezi pe ele. Pe scaunul meu OFFICE SPACER imitatie piele - SP-OC-BR168 mă simt stăpână pe mine și pe mintea mea și suficient de puternică să îi pot apăra pe cei dragi.

Voi opri nebunia înainte de a nu mai fi nimic în rafturile magazinelor și înainte ca doctorii să fie obligați să aleagă pe cine vor îngriji mai întâi: pacienți tineri, copii sau bătrâni. Voi prinde virusul, îl voi lua de gât și îl voi trimite înapoi, în lumea virtuală sau în laboratorul din care  fost scăpat, să fie distrus.
Mă concentrez și joc rundă după rundă. Copilul meu privește peste umăr cum obțin puterea să anihilez coronavirusul și nu se mai teme.
Da, a uitat de teme, fiindcă fiecare dintre noi suntem îngrijorați, deși nu le spunem celor dragi că nu ne este frică. Ne temem de confortul pe care îl vom pierde, de căderea economică, de datoriile pe care le avem pe cap, de pierderea locului de muncă, fiindcă nu admitem că vom muri!!!
Spacer.ro mă ajută să pendulez între real și imaginar, între lumea reală și cea virtuală.
Și dacă în mediul online pot avea și până la 10 vieți, oare ce mă împiedică să nu fiu supraviețuitoare?
Doamne, ce vremuri cumplite! Mă gândesc la sora mea, care este medic și care a scăpat de contactul direct cu virusul fiindcă a născut o prințesă, o minune de copil cu ochi albaștri ca două flori de cicoare aflate în iarba ce urmează a fi cosită, dar pe care nimeni nu se indură să le taie.
Fotografia acestui copil care vine din sfere îngerești mi se pare că va mântui lumea.-Ce? Vrei să câștigi proba cu un articol atât de trist, m-a întrebat Matei, care citește mereu peste umărul meu tot ce scriu?
-Nu! Vreau să depun mărturie despre ceea ce trăim. Sunt un blogger numai și numai în slujba adevărului, îi răspund cu sinceritate.
 Îți mulțumesc Specer.ro că ne menții moralul și nu ne lași să plângem în casele noastre și pentru cee ce faci am scris din suflet acest articol pentru Spring SuperBlog 2020!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu