Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 14 decembrie 2014

La vânătoarea omului de către om



Ascult colinde. Versurile și muzica lină, lină cu ”dalbe flori” și ”leru-i ler” împodobesc bradul de Crăciun din sufletul meu răspândind aromă de pâine caldă, cozonac, vanilie și scorțișoară. Realizez în aceste clipe premergătoare sărbătorilor că omul este cel care alege: să-și liniștească gândurile prin muzica pe care o ascultă sau să stârnească furtună în suflet și în inimă.
La fel procedăm cu toate alegerile: o carte tulburătoare, un partener de viață violent care ni se pare neînfricat la început, prieteni care ne vând, apropiați sau necunoscuți care ne vânează, avântarea pe un teren complet necunoscut și primejdios.
Nu vreau să supăr pe nimeni în săptămâna dinaintea sărbătorilor, dar vânătoarea de oameni există și este mai necruțătoare ca niciodată!
Două victime ale naivității au plătit scump săptămâna trecută, două fete tinere și frumoase, una a murit, alta se află în comă. Au permis să fie vânate acordând credit de încredere celor care nu meritau.
Prima a cunoscut un băiat pe Facebook și cum era singură, a crezut că așa va rezolva problema. Și-a găsit sfârșitul la prima întâlnire, fiindcă monstrul a bătut-o, a jefuit-o, a dezbrăcat-o și a strâns-o de gât cu șnurul de la hanorac, apoi a abandonat-o în câmp. Cum nu sunt numai vânători nemiloși pe lumea asta, un OM a oprit mașina, și-a asumat riscuri enorme, a luat-o pe banchetă și a dus-o la spital. Mediciii s-au luptat să o smulgă din ghearele otrăvite ale morții, însă în zadar. Fata a pucat însă să spună numele călăului ei.
Samaritenii nu lipsesc din societatea noastră, dar nici monștrii deghizați și ascunși oriunde!
Al doilea caz: o copilă frumoasăa plecat în Germania, în casa prietenei din copilărie să strângă bani pentru băiețelul pe care-l lăsase cu bunica și a fost obligată să se prostitueze. A sfârșit prin la a fi lovită în cap până a căzut în comă, singură, printre străini, iar vânătorul i-a luat totul, chiar și banii murdari ai rușinii...
Cel care trage la țintă o face din plăcerea de a ucide, dar și evaluând avantajele: carnea și pielea vânatului, trofeul în sine...
Este sinistru ca omul să-și hăituiască și să-și țintească semenul, dar este responsabilitatea fiecăruia să-și poarte de grijă și să nu permită statutul de vânat!
Poate că de anul viitor, vânarea omului de către om va înceta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu