Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Viața ca o păcăleală de 1 aprilie!

Uneori păcăleala precede viața

Pare absurd, dar uneori păcăleala precede viața. El nu este pregătit să devină tată, ea nu-și ia anticoncepționalele și-l minte sau ea este o partidă  foarte bună, iar el dorind să-i devină soție o seduce, cert este că se trezesc părinți. Nu toate nașterile sunt rodul unei mari iubiri. Există și familii întemeiate pe rațiuni economice sau pe dorința expresă de-a fi în rândul lumii. Un copil care vine pe lume dintr-o astfel de păcăleală este într-un fel un damnat. El va purta până la maturitate povara neînțelegerilor, reproșurilor cuplului, iar mai târziu rănile din suflet...

Care sunt păcălile pe care ți le faci singur, răzbunându-te pe viață.

Să presupunem că ești rodul unei mari iubiri, că ai fost copilul mult dorit și așteptat, pentru care mama a pregătit din timp „cuibul”. Ai crescut și ai suportat consecințele multor păcăleli;  unele făcute de alții, altele făcute de tine însuți, gândite pentru a-ți sabota viața. Cum poți să procedezi pentru ca existența ta să nu fie o păcăleală nesfârșită de 1 aprilie?
1) Să nu te minți niciodată că situațiile roz nu se sfârșesc, iar tu ești imun la boală, umilință, nenorocire, bătrânețe! Păcăleala aceasta nu are sens, fiindcă situațiile dramatice te vor surpinde complet nepregătit. Pregătește-te emoțional și financiar pentru toate etapele vieții! Nici măcar tu nu rămâi mereu tânăr.
2) Nu te lăsa orbit de lauda lingușitorilor! Încearcă să te analizezi critic, obiectiv, pentru a nu fi dus în eroare. Asta nu înseamnă că trebuie să respingi laudele sincere ale celor din jur, dar flatările să nu-ți hrănească orgoliul în așa măsură, încât să te conducă la dezastru.
3) Să nu ai impresia că succesul, din momentul în care l-ai dobândit, este obligat să rămână la tine. El se întreține prin muncă și perseverență.
4) Să nu crezi că oamenii răi trăiesc mai bine și sunt scutiți de stres fiindcă cei din jur le știu de frică! Cel rău este cel mai mare stres pentru el însuși.
5) Nu poți opri cursul vieții, dar poți „să păcălești” mulțumitor pentru tine traseul. Fii atent de la început ce alegi! Este dezastruos să începi două-trei facultăți și să nu termini niciuna, să nu-ți placă să faci nimic pe lumea acesta!
6) O viață canalizată pe rău este cea mai dureroasă autopăcăleală pe care ți-o aplici.
7) Să nu crezi că păcălindu-i pe cei din jur, tu nu vei suporta consecințele niciodată!
Fie că te-ai născut dintr-o păcăleală, fie dintr-o dragoste mare, fii cea mai plăcută păcăleală pentru cei din jur!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu