Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 15 ianuarie 2014

Basmul tehnologiei

A fost odată ca niciodată o fată dintr-un sat de munte, de origine nobilă din punct de vedere spiritual, de origine și mai nobilă din punct de vedere material, fiind copilă a pământului. Vara alerga de la un capăt la celălalt al fânețelor: într-o parte strângea fânul, în alta grebla, mai la vale făcea căpița și o acoperea cu nailon, să nu strice ploile munca de-o vară.
Și curgea viața ei lin, între serviciu și facultate și vacanțele petrecute în satul de munte, în campanie.
Dar într-o zi i-a venit pe cap ca șefă o zmeoaică: scotea foc pe nări și țipete isterice și mai ales ștergea pe jos cu cei pe care îi considera mai capabili decât ea.
Computerele luau amploare, iar țărăncuța a realizat că dacă nu va învăța să scrie un text, să caute o informație, va rămâne la coada vacii, deși ea își dorea să publice, să-și vadă cărțile în libărie.
Într-o zi, într-un colț de pe prima pagină a ziarului la care era abonată a văzut un anunț: ”Angajăm redactor pentru externe”. Deși nu știa cu ce se mănâncă ziaristica s-a prezentat la concurs și a reușit, dar blocaj total: totul se făcea pe computer, iar ea nu știa nici să-l deschidă. Tehnofobia, deh! Noroc că a nimerit într-un colectiv excepțional, iar într-o săptămână, deși scria articolele cu un deget și cu viteza melcului, de parcă ar fi avut degetele de plumb, a devenit de neînlocuit. I se spunea adesea: ”Ai fost harnică asemenea unei furnicuțe!” Din dușman, computerul a devenit cel mai bun prieten. A căutat concursuri de creație literară și de manuscrise și așa i-au apărut primele cărți. A participat la concursuri cu premii online și a început să câștige: un set de cosmetice, pachete de cafea, cozonaci de Paște, pantofi, mese la restaurant. Era ca o ladă fermecată, din care scoți daruri de preț și nu se mai termină. Asta a fost, iar astăzi descoperă alte și alte oportunități, cum ar fi: http://www.digipedia.ro/.
Digipedia este ca Sfânta Duminică având rolul de a-l povățui pe Harap-Alb pentru a cuceri tărâmul fermecat al tehnologiei. Darurile sale magice sunt: Tehnologie, Telefoane, Portabile, Foto&Video, Electrocasnice, Computere și Jocuri, fiecare secțiune având rolul ei în formarea omului modern. Iată că în compartimentul tehnologie am găsit două daruri pentru mine: ”Cum să-ți alegi mașina de spălat” și ”Ce spune un om de știință despre pisici; Incredibil”.Tot scotocind în lada cu nestemate, găsesc și un leac pentru a mă vindeca de ”Râie”: http://www.digipedia.ro/cum-iti-stergi-contul-de-pe-twoo/. Da m-am trezit cu un cont în rețea, iar mailul meu este sufocat cu anunțuri de la ei: se țin scai de mine. Iată de unde mi-a venit izbăvirea. Digipedia este ghidul care mă ajută să mă orientez în labirintul tehnologiei, sunt ”fiul craiului cel mic, boboc în felul lui în trebi de-aistea, dar cu ajutorul probelor de înițiere oferite de Digipedia mă voi maturiza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu