Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Monodramă: Hârtie îngălbenită de viață

Stau sub o carte uriașă,  care mă poate transformă instant într-o virgulă. Orizontul se compune din hârtie lângă hârtie: una translucidă, alta opacă, încât imaginile par vitralii. Respir hârtii, mănânc hârtii, iar creierul meu devine plumb în care torni litere. Mâna, ușoară ca o hârtie începe să se îngălbenească și să tremure, ochiul, hârtie imaculată cândva, s-a boțit și s-a îngălbenit de vreme...
- Hei! De ce atâta singurătate printre hârtii? Poate organiza cineva funeraliile deșertăciunii de a trăi ca o hârtie? Cei puternici te pot arunca la coș sau în foc într-o clipă și dispari...
- Nu ai auzit de arhivare și organizare, suflete? Uite cineva, căruia i s-a făcut milă de tine, îți aruncă un colac de salvare http://www.dpap.ro/. Mai întâi, mâinile puternice ale ofertei zilei te scot de sub cartea uriașă, apoi agende pentru 2014 stau gata ca tu să-ți așterni gândurile acolo și să urmezi o cură de dezintoxicare a programului cotidian. Selectează doar întâlnirile de care ai nevoie, nu accepta să fii o marionetă, când șeful te pune să faci o muncă de Sisif, să-ți demonstreze cine conduce!
Șterge-ți lacrimile și îndosariază-ți bucuriile! Pune-ți lacrimile în bibliorafturi, ca ele să curgă și să nu mai experimentezi plânsul niciodată!
- Știi câteodată am impresia că întreg universul complotează împotriva mea. Sunt o hârtie îngălbenită de viață, descompusă de ape, ridată de gânduri, desțelenită de fapte!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu