Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 31 ianuarie 2014

Suflet de om!

Indiferent cum ar fi ambalajul, sufletul face diferența. Am văzut frumuseți răpitoate, îmbrăcate în cele mai scumpe haine, purtând bijuterii unice, ființe simple cu suflet mic, de aceea eclipsau pentru o vreme, apoi, la bătrânețe alunecau în uitare! Fiind preocupate exclusiv de aspectul fizic, sufletul le rămâne arid: un loc pustiu în care nu cresc flori, plante sau pomi, unde nu se pot adăpa oamenii însetați și unde nu găsește un pahar cu apă nici chiar posesorul...Să nu ai nimic consistent de oferit, iată drama adevărată. Să se ofilească aspectul în care investești totul și să nu-ți rămână o rezervă de supraviețuire...Să îți alegi un nume de scenă, rușinându-te cu ceea ce faci sau pur și simplu să-ți dorești să-ți pierzi identitatea sau să ți-o renegi???
Nu zdrobi sufletul de om din tine, lăsându-l de izbeliște și îngrijindu-te doar de trup! Suntem ființe duale, tot ceea ce ne compune fiind de o importanță covârșitoare.
În cerșetorul pe care-l îmbrâncim, în bătrâna pe care o ironizăm, în copilul pe care-l lovim, dorind să-l educăm prin violență stă un suflet de om. Și în cel care vine să ne ceară ajutorul stă fărâma de divinitate pe care nu avem voie să o zdrobim. Haideți să facem refuzul suportabil, haideți să împărțim cuvinte frumoase, dacă ne este greu să ne deschidem portofelul sau ușa casei! Sub haine de firmă sau sub zdrențe stă un suflet de om, care merită să fie privit cu toată deferența din lume! http://www.youtube.com/watch?v=ytc3O7MSiqc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu