Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 27 aprilie 2016

Prețul dorinței nu are preț!!!



Oamenii trebuie să recunoască faptul că depind unii de alții, că au nevoie de ajutor pentru a supraviețui. Atât de fragili în fața naturii, ei s-au constituit în grupuri sociale și din când în când își sărbătoresc victoria pentru o viață mai bună! Organizarea socială este garanția supraviețuirii, a prelungirii duratei de viață.Oricât am blama lumea în care trăim, să medităm profund la faptul că nu trebuie să avem în vedere doar avantajele pe care le oferă societatea, ci și inconveniențele sale.
9 Mai, zi de triplă sărbătoare pentru români! În anul 1877 s-a proclamat independența de stat a României, în anul 1945 Coaliția Națiunilor Unite a ieșit învingătoare în al doilea Război Mondial și este și Ziua Europei!
Festivalul Filmului European demonstrează că popoarele bătrânului și valorosului continent supraviețuiesc prin multiculturalitate fiind deschise la tot ce este frumos și valoros. Arta, știința, solidaritatea umană nu au granițe. Ele călătoresc pe oceanele lumii, prin deșert, junglă sau pe calea aerului, făcând lumea mai bună prin didactica multiculturală și prin etica planetară pe care le transbordează.
6 Mai 20016 este ziua magină în care se-mplinesc 20 de ani de la Primul Festival al Filmului European.
https://www.facebook.com/ffeRomania
Inima Europei bate la unison în cinematografele din multe state europene, la noi vor rula 85 de filme în 6 orașe gazdă: București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Hunedoara și Timișoara.
Să ne bucurăm împreună de virtuțiile cinematografiei europene este o cerință actuală a vieții, iar Adler spunea că „Au fost exterminate popoare, au fost distruse familii, fiindcă răspunsurile lor la cerințele vieții erau necorespunzătoare. Procesul dramatic se desfășoară sub formă disimulată, iar efectele sale dezastruoase apar la a treia sau a patra generație. Iată de ce Festivalul Filmului European trebuie să aibă o viață lungă!
Prețul dorinței de a avea o casă solidă, apărată în fața intemperiilor de orice fel, o familie continentală nu are preț!
Fie ca sărbătoarea Filmului European de Ziua Europei să se desfășoare fără patimi, ci să fie o reînviere a dorinței pământenilor de a folosi în comun toate comorile lor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu