Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 21 aprilie 2016

Puterea de reînviere este în noi...


Puterea de a reînvia spiritual este în fiecare dintre noi, iar moartea morală este mai gravă decât cea fizică!
Multe „cadavre vii” alunecă fără țintă pe stradă. Vieți trăite în virtutea inerției, de pe o zi pe alta, fără o țintă anume...Unora li se pare că și-au epuizat toate bucuriile și motivele de a trăi și se complac într-o existență cenușie. Puterea de reînviere este la îndemâna oricui, dacă are un strop de voință. Dacă pomii renasc în fiecare primăvară și noi putem să găsim mii de motive de fericire în jur. A te reinventa înseamnă a privi cu ochi plini de recunoștință toate frumusețile din jur, a alege să împarți buchete de frumusețe celor din jur!
Șirul de lamentații duc către depresie și moarte spirituală. Să înlocuim lacrimile și nemulțumirile cu zâmbete, chiar dacă uneori sunt ușor amare. Omul superior se detașează ușor-ușor de tot ceea ce-l mărginește și-l împiedică să se dezvolte.
Cine se plânge tot timpul nu poate pune la punct strategia învingătorului. Nu ne putem irosi viața plângându-ne de milă, ci trebuie să cîștigăm competiția chiar dacă mereu concurăm în contratimp.
A te reinventa înseamnă să fii destul de înțelept, încât dincolo de usturimile metodei, să apreciezi virtuțile didactice ale erorilor...
Să privim cu luare aminte toate vietățile din jur, să învățăm și de la cele mai neînsemnate! Să folosim la maximum toate secundele vieții, fără să le irosim!
E primăvară, anotimpul reînvierii, de aceea să descoperim și să ne bucurăm de infinita putere de reînviere care sălășluiește în noi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu