Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 24 aprilie 2016

Trofeul omului modern, inima frântă a aproapelui

Dacă omul sălbatic își măsura gloria în numărul de scalpuri, omul modern a schimbat strategia: trofeele sale sunt inimile frânte ale semenilor. Mulți fac un titlu de glorie din a răni de moarte, din a defăima sau a-și bate joc de cei care manifestă o slăbiciune...
Pe fondul generozității duse la extrem, vânătorul de trofee speculează și se află mereu în poziție de tragere. Naivului cinstit nu-i vine să creadă, chiar dacă este prevenit, că va fi atacat și transformat într-un vânat.
În rolul de vănător feroce, omul modern smulge cuvintele din gura victimei, îi atribuie declarații și fapte pe care nu le-a comis niciodată, se joacă nemilos cu destinul acestuia, se preface că o grațiază din milă, pentru ca în secunda următoare să o rănească mortal...
Dacă rana inimii a fost superficială, iar victima încearcă să se însănătoșească, vânătorul modern de trofee se reîntoarce. Mai crud ca prima dată el rănește nemilos. Aplică lovitură după lovitură și pleacă ducând trofeul gloriei sale netrebnice!!!
În familie, în dragoste, în prietenie, la locul de muncă există vânătorii moderni care atentează la inimile noastre.
Până când inima frântă a semenului va deveni un trofeu al rușinii, să avem grijă de sănătatea noastră spirituală și să nu fim naivii care plătesc tribut încrederii oarbe propria inimă!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu